Отвъд DeFi: Chainlink прави впечатляващи пробиви в игралната индустрия

Chainlink

Децентрализираната oracle мрежа Chainlink беше в разрез през 2020 г., тъй като обхватът на децентрализираната финансова арена и обхватът на Chainlink в DeFi нараснаха значително.

И все пак една по-малко известна област, в която Chainlink също разширява обхвата си напоследък, е в зараждащата се блокчейн игрална индустрия, в която ценовите емисии на проекта и технологиите за рандомизация започват наистина да придобиват сцепление и да показват своя потенциал.

Всъщност това лято екипът на Chainlink направи все по-голям фокус да проникне в игралния сектор на криптоикономиката и те направиха точно това. Ето как.

Време за игра

Незаменяемите токени или NFTs са избухнали в популярност през последните две години. Една област, в която тези гъвкави, но доказано оскъдни жетони са спечелили сериозно възприемане, е играта, а именно собствеността върху игрални активи.

Досега NFT като цяло са били статични и включени във веригата. Но тъй като децентрализираните оракули на Chainlink могат да направят интелигентните договори „по-интелигентни“, като им предоставят данни извън веригата, технологията на Chainlink проправя пътя към игралните NFT да станат динамични и обвързани с външни фактори, като резултат по време на спортна игра, актуализирана до NFT на играч търговска карта.

За друг пример, представете си игра, в която играчите трябва да поддържат определено ниво на производителност по време на игра, за да запазят контрол над специален игрален елемент. Както екипът на Chainlink обясни в свързана грунд пост преди няколко месеца:

„Не е трудно да се предвидят игри, при които хората се състезават кой може да държи предмета най-дълго. Chainlink може да се използва за извличане на данните за ефективността на играта извън веригата и за подаването им към интелигентния договор, отговорен за прехвърляне на собствеността. “

Освен че са динамични, игралните NFT могат да се възползват значително и от хляба и маслото на Chainlink: ценови емисии. Тези игрови активи и активите около тях, като ETH, имат обменни курсове и са необходими точни лихвени проценти, за да осигурят ефективна икономика по време на игра. Това е мястото, където ценовите емисии на Chainlink могат да предложат plug-and-go решение за проекти.

Освен това допълнителният игрален фактор X на Chainlink е VRF решението на Chainlink, за „проверима функция на случайността“. Традиционните решения за случайност са несъвършени и несигурни за гейминг проекти в криптоикономиката и тук идва Chainlink VRF: дава възможност на разработчиците на игри да осигурят произволност във веригата, когато става въпрос за резултати от производителността, монетни дворове на активи и др..

„Игрите, базирани на блокчейн, имат потенциал да разширят игралния пазар до трилиони, особено чрез изплащане на икономически награди чрез произволен вход“, каза екипът на Chainlink.

Случайността е основна функция на повечето dApps за игри на блокчейн. #ChainlinkVRF предлага на разработчиците уникалната възможност за включване на верижен източник на случайност, който може да бъде проверен като автентичен от крайните потребители. Вижте документацията, за да научите повече https://t.co/0KMCuH46nm pic.twitter.com/B6nZ9URi11

– Chainlink – Официален канал (@chainlink) 28 юли 2020 г.

В този дух, лотарии са друга област, в която Chainlink VRF може да блести. Например, по-рано този месец оракулният проект проведе GameJam Hackathon в сътрудничество с лотария в Колорадо, с лото + VRF иновации на темата на събитието.

Нарастване на партньорски проекти

Досега Chainlink заключи повече от няколко партньорства в игралния сектор NFT, тъй като проектът oracle вече задейства или е включен, следните следи:

Блокчейн-агностичен напредък

Тъй като Chainlink е проект за междинен софтуер, той е в състояние да обслужва нуждите на oracle за различни блокчейн мрежи.

Разбира се, в момента Ethereum е дом на по-голямата част от игровата активност на криптоикономиката, но Chainlink вече е в добра позиция да капитализира, ако / когато играта започне да се засилва в други вериги.

Всъщност Chainlink има споразумения за обслужване на редица платформи, включително Binance Smart Chain, NEAR Protocol, Blockhain Services Network и WAX, и по този начин ще се възползва от растежа и активността на тези платформи. Например, точно тази седмица Базиран на WAX EarnBet казиното прегърна каналите за данни на Chainlink и VRF решението. Очаквайте още проекти да последват примера от криптоикономиката през следващите месеци.