Binance Prepping за стартиране на Crypto DEX, главен изпълнителен директор CZ потвърждава

Въпреки младостта си, Binance, регистрирана в Малта крипто борса, бързо се утвърди като една от най-добрите многостранни стартиращи фирми в бранша. Случай в случая, според изявленията на главния изпълнителен директор на Binance, златното дете на индустрията Changpeng “CZ” Zhao, флагманската борса за спорт с десет милиона потребители.

Макар че това е постижение само по себе си, компанията разкри плановете си за стартиране на децентрализирана борса (DEX) през 2018 г., тъй като CZ рекламира достойнствата на немеждинните транзакции.

Binance DEX

Crypto Insider Changpeng Zhao говори на DEX на Binance

Малко се знаеше за проекта до август 2018 г., когато Zhao пусна „непринуден, груб и пред-алфа“ кратък поглед на платформата, която няма графичен потребителски интерфейс (GUI), за който да говори по това време. От тази съдбовна дата през август китайският технологичен предприемач държи педала до метала, пускайки поток от видеоклипове, снимки и изявления за този зараждащ се аспект на операциите на Binance.

Това дойде до началото по-рано тази седмица, когато CZ отвори страницата си в Twitter, която управлява очите и ушите на 275 000 души, за да твърди, че тъй като са настъпили честванията на Лунната Нова година, екипът на Binance DEX „продължава да BUIDL“. Намеквайки, че излизането на платформата е близо, Джао добави, че не само е била изпробвана мрежата на Binance Chain – домашното поле на DEX – избрани партньори, но интеграцията с хардуерните портфейли на Ledger Nano е точно зад ъгъла.

Издаден в тандем с този коментар беше изображение на все още не пуснатия Binance Block Explorer, облечен в дефинирания, добре разпознат и жълто оцветен дизайн, който се превърна във визитната картичка на изскочилата.

Макар че това е празник за някои, нашите @binance_dex екип продължават да #BUIDL, и пуснаха нова версия на Binance Chain testnet за нашите партньори, с @LedgerHQ поддръжка, заедно с документи (много чернови). Той е полудостъпен, ако знаете къде. Нататък! pic.twitter.com/KJoKXmbcUE

– CZ Binance (@cz_binance) 6 февруари 2019 г.

Джао продължи да разкрива повече за последното си начинание в Q&Поток на живо. Той обясни, че Binance Chain ще използва механизма за консенсус на делегираното доказателство за залог (DPOS), докато БНБ ще действа като газ на мрежата, точно както ETH е за Ethereum.

Пламенният лидер на Binance дори изтъкна, че поради естеството на Binance Chain – липсата на виртуална машина означава, че няма интелигентни договори – мрежата трябва да може да генерира блокове от една секунда, всеки от които се отнася до „няколко хиляди“ транзакции. Въпреки че Виталик Бутерин ще твърди, че толкова високата пропусквателна способност на данни е бик, CZ изглежда категоричен, че неговото дете може да бъде в състояние да подкрепи тежестта на транзакционното търсене на десетки хиляди потребители, търсещи крипто.

В заключение, като направи всичко възможно, за да остане мъгляв, Джао отбеляза, че бета итерацията на DEX ще стартира през следващите „няколко седмици“, но беше предпазлив да разкрие планираната дата на пускане на крайния продукт.

Какво друго е ново за Binance?

Новини относно DEX идват веднага след като компанията направи няколко съобщения през последните седмици. Заедно със стартирането на обмен на крипто-към-фиат в Джърси, който беше посрещнат с голямо ниво на търсене от европейските граждани, Binance си осигури партньорство с Simplex, което позволява на потребителите да купуват криптовалути чрез кредитни и дебитни карти. Избухването на индустрията също си партнира с Tron, за да бъде домакин на ICO на BitTorrent token, проект, базиран на световноизвестната торентна екосистема, която споделя името си.

Непрестанните крачки на Binance в правилната посока дори привлякоха вниманието на Erik Voorhees, смятан за „последният оръжеен биткойн“ от Forbes. В неотдавнашен туит защитникът на анти-истеблишмънта, който стои зад начинанията на ShapeShift Exchange, CoinCap и KeepKey, отбеляза, че е „впечатлен и вдъхновен“ от „невероятния успех“, който Binance постигна наскоро. Voorhees продължи да превъзнася Джао, дори отбелязва, че държи ухо до земята, особено след като бившият изпълнителен директор на OkCoin е мащабирал стъпалата на крипто света.

Човек не може да не бъде впечатлен и вдъхновен от невероятния успех, който @binance е постигнал през последните 1,5 години. @cz_binance беше страхотно да гледам изкачването ви, продължавайте с доброто #buidling

– Ерик Вурхис (@ErikVoorhees) 7 февруари 2019 г.

Binance може да е просто новородено в относително дългата история на Биткойн. Но с това изказване на преден план, мнозина биха твърдили, че компанията ще продължи да засенчва своите конкуренти, особено поради способността й да остане на повърхността при брутални, смазващи костите спадове на пазара.

Фактът, че БНБ, вътрешният токен на изскочилата компания, се издигна до горните етажи на пространството на цифровите активи само подчертава тази тема. Според инструмента за пазарен анализ на Blockonomi, BNB, който скоро ще бъде издаден на собствената блокчейн на Binance, сега е десетата най-ценна криптовалута по пазарна капитализация.