Binance за блокиране на търговия за клиенти в САЩ преди плановете за регулиран обмен

Binance

Внимавайте, Coinbase: Binance се премества във вашата домашна площ.

Вместо регулаторен арбитраж между много неща, гигантът за обмен на криптовалути Binance не е непознат да прави ходове – както в преносен, така и в буквален смисъл – за консолидиране и разширяване на глобалното си присъствие. Обменът поддържа гъвкавата ивица със следващата Америка, тъй като ръководството на компанията потвърди тази седмица, че предстои платформа на Binance в САЩ.

Binance

Binance блокира американските клиенти

Преди планираното им преминаване към регулирана борса в САЩ, Binance тази сутрин преработиха вътрешните си политики за да се изключи възможността търговците в САЩ да използват своята платформа. До септември тази година американските клиенти ще имат достъп само до портфейлите си, но не и да търгуват на борсата.

Актуализираната им политика от 14 юли 2019 г. гласи:

Binance не може да предоставя услуги на нито едно лице от САЩ

Потребителите вероятно ще могат да заобиколят този блок, като използват VPN, тъй като Binance понастоящем позволява ограничение за теглене от 2BTC на ден, без да се налага да преминават през процедурата KYC.

Нова платформа в произведенията

Binance, чието главно седалище в момента се намира на южноевропейския остров Малта, ще си партнира с базираната в Сан Франциско фирма на име BAM Trading Services, за да превърне платформата в реалност.

Фирма под името BAM Trading се регистрира като бизнес за парични услуги в Министерството на финансите на САЩ за борба с финансовите престъпления или FinCEN в четвъртък.

Засега се знае малко за това за стартирането, въпреки че регистрацията на компанията изброява инструкция за „директна кореспонденция“ на адреса на Koi Compliance, крило на фирмата за търговия с криптовалути Koi Trading, че инкубационният отдел на Binance Binance Labs е инвестирал 3 милиона щатски долара в началото на тази година.

Като част от партньорството, BAM Trading ще оперира Binance U.S., докато Binance Proper ще осигури основната технология, а именно нейните съвпадащи системи за двигатели и портфейли. По новината основателят на Binance и главен оперативен директор Changpeng Zhao коментира:

„Binance US ще се ръководи от нашия местен партньор BAM и ще обслужва американския пазар при пълно спазване на нормативните изисквания.“

Пивотът идва, когато борсата обяви по-рано този месец, че ще геоблокира американски потребители (както и потребители от 28 други държави) от Binance DEX, дългоочакваната децентрализирана борса на компанията.

Това geoblocking ще влезе в сила на 1 юли. Това е ход, предназначен да задържи DEX от дясната страна на Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), която в противен случай може да намери DEX като нерегистрирана борса за ценни книжа. Що се отнася до Binance U.S., Джао и екипът му все още не са обявили кога може да се очаква стартирането му.

Навлизането на криптоикономическия пазар в Америка е само последният напредък на Binance като цяло.

Например борсата също разкри в началото на юни, че ще разработи свои собствени стабилни монети. Главният финансов директор на компанията Уей Джоу потвърди същото в коментари пред пресата, отбелязвайки по това време, че ръководството на борсата планира публично да пусне вътрешните стабилни монети „в рамките на седмици до месец или два“.

Джоу заяви, че борсата няма да създаде знак, фиксиран към американския долар като част от тази кампания, въпреки че подчерта японската йена и еврото на Европейския съюз като валути, избрани за токенизиране.

ЦЕНТЪР Консорциум

Погледът на Binance към стабилните монети идва, тъй като един от основните му конкуренти, Coinbase, работи с Circle за подобряване на екосистемата около стабилните монети, подкрепена от техния консорциум CENTER, USD Coin (USDC).

Тази група обяви, че проучва развитието на “кошницата”, свързана с няколко стабилни монети от създаването на CENTRE. Нещо повече, пускането на Facebook на GlobalCoin basketcoin е друга нишка, с която Binance ще трябва да се бори в САЩ, поне на стабилната арена. Съобщава се, че Facebook стига дотам, че обмисля възможността за отваряне на физически банкомати за токена, предполагайки, че тяхното влияние скоро може да бъде далеч.

И все пак, ако която и да е криптоикономическа компания е в състояние да направи стабилни монети, които да настигнат търговците, това е Binance. И такива жетони не са единственият нов набег, който обменът наблюдава. Миналия месец компанията разкри, че незабавно ще стартира услуга за маржин търговия на Binance.com.

След като беше хакнат от 7000 биткойна (BTC) по-рано тази година, може да се каже, че централата на борсата се възстанови и набира скорост.