Coinbase купува Blockchain Mappers Neutrino, за да стимулира операциите

Coinbase Neutrino

На 19 февруари централата на американската криптовалута обменя Coinbase съобщи неговото придобиване на Неутрино, интелигентна игра на блокчейн, чиито инструменти за корпоративно ниво за „проследяване на потоци на криптовалута през множество блокчейни“ вече ще бъдат използвани за и на най-голямата база данни за крипто потребители в Америка до момента.

Първоначално със седалище в Милано, Италия, Neutrino ще прехвърли операциите си към офиса на американската борса в Лондон, като същевременно запази статута си на независимо предприятие в екосистемата Coinbase. Ръководството на борсата приветства този ход като поредната стъпка, която предприема за зреене и легитимиране на криптоикономиката.

Coinbase Neutrino

„Анализирайки данни за публични блокчейни, Neutrino ще ни помогне да предотвратим кражба на средства от сметките на хората, да разследваме атаки на рансъмуер и да идентифицираме лоши действащи лица“, каза инженерът на Coinbase Варун Сринивасан по новините.

„Това също ще ни помогне да предоставим повече криптовалути и функции на повече хора, като същевременно ще гарантираме спазването на местните закони и разпоредби. Технологията на Neutrino е най-доброто, с което сме се сблъсквали в това пространство, и ще играе важна роля за легитимирането на крипто, като го прави по-безопасно и по-достъпно за хората по целия свят. “

Киберсигурност & Разследване на кражби

Под чадъра на Coinbase, осемте служители на Neutrino ще помагат при разследвания за киберсигурност и кражби, а услугите за мониторинг на ICO на стартиращата компания могат да бъдат използвани, тъй като борсата обмисля да разшири своите символни предложения. През декември 2018 г. Coinbase обяви, че обмисля до 30 нови криптовалути за своята платформа.

Към дневната светлина на масовия пазар изкупуването ще организира операциите на борсата и ще се справи добре с регулаторите, законодателите и традиционните финансови играчи в САЩ. От друга страна, по-анархичните сред критиците на криптоикономиката ще видят придобиването като още една прогресираща заплаха срещу личността, предоставена от псевдонимното използване на блокчейн.

Тъй като криптоверсът разцъфтя, търсенето на услуги за анализ на блокчейн нарасна в натура. И тъй като екосистемата вече има първото десетилетие под своя пояс с възможности за по-нататъшен растеж на хоризонта, търсенето на тези нишови разузнавателни служби достига треска. Съобщава се, че Coinbase е започнал да работи върху собствената си система за надзор на пазара още през 2018 г..

Нарастващото търсене предизвика последния кръг от 30 милиона щатски долара за набиране на средства от Chainalysis, най-известната компания за разследване на блокчейн в космоса. Компанията заяви, че използва част от тези средства, за да отвори постоянен офис в Лондон, така че с Chainalysis и Neutrino в града, столицата на Великобритания изглежда ще се превърне в международен блокчейн разузнавателен център.

Освен това придобиването на Neutrino също показва насочеността на Coinbase към Европа и нейните крипто центрове. Тъй като борсата изгради лондонските си операции, тя се търси и другаде в Европа, след като миналата есен обяви откриването на офис в Дъблин, Ирландия. Компанията за първи път получи банкова сметка в Barclays и лиценз за електронни пари, за да работи в Обединеното кралство миналата пролет.

Други придобивания на Coinbase

Coinbase продължава да се разширява чрез придобивания със стабилни темпове, независимо от криптоикономическия спад след биковата 2017 година.

Този януари американската борса придоби калифорнийския стартиращ блок за събиране на данни Blockspring, който, подобно на Neutrino, бе определен като независима компания, използвана в по-широката екосистема Coinbase. През 2018 г. компанията продължи да купува, закупувайки браузъра Cipher на браузъра на Dapp, играта на криптовалути Earn.com, дилъра на ценни книжа Keystone Capital, децентрализираната борса Paradex и разпространението на дигитални системи.

Поотделно всяко от тези придобивания предполага, че Coinbase не се интересува от това да бъде просто директна размяна на криптовалути. Взети като цяло, изкупуванията показват, че борсата изгражда инфраструктурата за разтегната екосистема на марката през следващите години, която ще бъде подкрепена от блокчейн технологията и криптовалутите.

И докато се изгражда, Coinbase го прави от военния си сандък. Компанията събра внушителните 300 милиона щатски долара в своя кръг за набиране на средства от серия E през октомври 2018 г..