Доклад на Satis Group: 2028 Bitcoin цена $ 140k, XMR $ 40k, XRP надолу 99%

Доклад на Satis Group

Нов и шокиращ доклад беше публикуван чрез платформата Bloomberg Research и става въпрос за това къде ще бъдат крипто цените след 10 години. Според доклада биткойнът ще продължи да доминира на пазара и ще наблюдава постоянен ръст на цените над шест цифри. Не само това, но докладът спекулира, че валутите за поверителност, по-специално Monero, ще видят още по-големи печалби. Докладът също така предполага, че популярните алтернативни валути като XRP на Ripple и Bitcoin Cash ще видят огромни спадове и по същество ще изчезнат до 2028 година.

Доклад на Satis Group

Докладът на групата Satis

В доклад озаглавен Crypto Asset Market Coverage Initiation: Оценяване, публикувано в края на август, изследователската група, известна като Satis Group, направи редица прогнози за това къде ще бъде крипто между 2028 и 2028 година.

Самият доклад, който тежи на кратки 19 страници, обяснява методологията, по която са дошли, чрез техните прогнози. По-голямата част от криптопроектите бяха прегледани с помощта на методология за оценка отдолу-нагоре.

Нека да разгледаме и да видим някои от категориите криптовалути и какво предсказва този доклад.

Валути

Този раздел на доклада се фокусира върху криптовалутите, които се използват изключително като валута (с други думи, активите, които са комунални токени или могат да се използват за плащане на изчислителна мощност или газ като Ether, не се броят в раздел). Според този раздел големият победител ще бъде Monero, който според доклада ще достигне до изумителните 39 584 долара всеки. Това би му донесло гръмотевично 38,391% увеличение на стойността от днес.

Най-големият победител от гледна точка на общата цена е, разбира се, биткойн, който според доклада ще запази 80% пазарен дял от криптовалути от валутен тип. Те прогнозират, че ще достигне $ 143 900 до 2028 г. Други големи победители в тази категория включват Zcash и Dash, които също ще видят над 1000% ръст в цената.

Най-големите губещи в тази категория ще бъдат XRP на Ripple с 99% загуба, Bitcoin Cash с 68% загуба, Bitcoin Gold с 92% загуба и Vertcoin с 88% загуба.

Крипто платформи

Тази категория обхваща криптовалути като Ethereum, NEO, Ethereum Classic и т.н. Това са криптовалути, които са предназначени да изпълняват други системи върху тях и поддържат токени.

Докладът е силно песимистичен по отношение на тази категория, като Ether стига до едва $ 588 до 2028 г., Waves вижда най-висок процент до 7 долара всеки, а почти всички останали виждат огромни загуби. Предполага се, че Ethereum Classic и Cardano ще бъдат най-големите губещи с изчезнала стойност между 98% и 99%.

Също така е интересно да се отбележи, че докладът предполага, че Ethereum ще достигне най-високите си $ 882 през следващата година, но непрекъснато ще пада оттам нататък.

Монети за поверителност

Според доклада големите победители в криптовалути извън биткойните несъмнено ще бъдат тези, фокусирани върху поверителността.

За тази цел големият победител е, разбира се, споменатото по-горе Monero. Zcash и Dash също ще излязат като големи победители, като Zcash ще види 6000% увеличение до $ 9500, а Dash 1500% увеличение до малко под $ 3000 всеки.

Другите две монети за поверителност, изброени в доклада, Verge и PIVX, също ще отбележат печалби, въпреки че докладът предполага, че те няма да са толкова големи, колкото Monero. По-конкретно, PIVX ще види 500% увеличение до $ 7,50 всеки (което е под рекорда си от около $ 12 всеки), а Verge ще види увеличение от 148%.

Съхранение, изчисления, хазарт и видео игри

Следващите четири категории изброяват само по две криптовалути. Във всеки един от тях резултатите са сходни. Като се има предвид, че всички те ще загубят значителна стойност, като най-големият губещ се очаква да бъде Голем при -100%.

Изглежда, че този доклад не е особено възходящ за тези високоспециализирани случаи на употреба за криптовалута.

Крипто кредитиране

Един потенциален голям победител са компаниите, които се фокусират върху кредитирането на криптовалути. Докато в доклада са изброени само два символа, Salt и LEND, докладът прогнозира, че и двамата ще видят между 7000% и 8000% печалби до 2028 г..

Интересното е също, че докладът предполага, че тези два маркера ще представляват само 6% от общия пазар, а останалите 94% принадлежат на други компании, които започват работа в тази индустрия днес или в близко бъдеще.

Пазари за прогнозиране и оперативна съвместимост

Последните две индустрии биха могли да видят общи загуби до -100%. Те включват компании или проекти като Augur и Gnosis, за да назовем само няколко. Очевидно този доклад вярва, че тези индустрии ще бъдат напълно измити и че инвеститорите трябва да излязат незабавно.

За да се влошат нещата, докладът прогнозира, че това ще се случи веднага следващата година, като се предлага всички символи в двете категории да загубят цялата си стойност до 2019 г..

Финални мисли

На първо място, важно е да запомните, че това е просто набор от прогнози и в никакъв случай не е гарантирано. Вярно е също така, че много време и изследвания бяха вложени в този доклад от някои от най-добрите умове в индустрията като цяло.

Силно препоръчваме да разгледате доклада изцяло и да се убедите сами дали заключенията, направени от групата Satis, имат смисъл или не.

Ако сте склонни да вярвате на всичко, което казва този доклад, тогава цифрите предполагат, че Monero може да бъде големият победител през следващото десетилетие. Какъвто и да е отговорът ви на този доклад, не забравяйте да правите свои заключения, а не просто да следвате сляпо пазарни прогнози като тази.