Ethereum dApp Maestros MetaCartel стартира New Venture Arm

MetaCartel

Вследствие на стартирането на групата за финансиране за развитие MolochDAO Ethereum по-рано тази година, последва нещо като началото на камбрийска експлозия на DAO или децентрализирани автономни организации.

Най-високият профил на тази нова вълна от проекти, задвижвани с интелигентни договори, беше първата вилица на Moloch, MetaCartel DAO, което беше оглавено от Питър „pet3rpan“ и негови партньори като израстък на работна група за мета транзакции, която започна през есента на 2018 г..

Откакто стартираха през юни 2019 г., заинтересованите страни на MetaCartel DAO използваха безвъзмездни средства, за да усъвършенстват проекти за изграждане или подобряване на потребителския опит (UX) подобрения в „слоя за приложение на Ethereum“ – така dApps. Някои от екипите, които младата, но вече опитна група MetaCartel подкрепи, включват проект за прогресивен интерес rDai, мобилен интерфейс PokéMol MolochDAO и платформа за издаване на токени Mintbase.

MetaCartel

Но безвъзмездните средства за проекти отиват само част от уравнението за по-широката екосистема на MetaCartel занапред.

Това е така, защото MetaCartel ограничава „Годината на DAO“ с висока нотка – групата разкри тази седмица, че пуска DAO с цел печалба, MetaCartel Ventures (MCV), което би било „свързано“ с реално дружество с ограничена отговорност, така че да позволи на DAO да сключва действителни правни договори.

MCV може да е първият от многото

Наред с други причини, MetaCartel Ventures е забележителен, защото неговият хибриден и експериментален дизайн на веригата / извън веригата прави усилията добре позиционирани да осигурят ранен план за по-съмишленици, които предстоят, дори компанията + DAO се сливат като цяло.

Представяме бялата книга на MetaCartel Ventures

&# 128081;@VENTURE_DAO &# 128081 ;, DAO с цел печалба, фокусиран върху DApps. Работещ с @lex_node + @ameensol, ние обединяваме кодекса, закона и общността заедно; и споделете как MetaCartel е в състояние да оживи този DAO.https://t.co/9Atw9ynAZH

– Питър (@ pet3rpan_) 15 декември 2019 г.

Бялата книга на проекта, създадена съвместно от Peter pet3rpan, Ameen Soleimani от SpankChain и адвокатът за крипто-разбиране Gabriel Shapiro, очертава как MCV ще бъде управляван от членовете фонд, който ще инвестира в dApps от „ранен етап“, като същевременно се радва на „гъвкавост, която няма аналог по традиционните модели на „фонд за рисков капитал“. “

Що се отнася до действителното структуриране на MCV, авторите на бялата книга отбелязват:

„MCV се състои от сдвояване на кодове и закони, при което бизнес субектът на DAO е тясно свързан със своите интелигентни договори и токен технология, внедрена в основната мрежа на Ethereum. Технологичната половина на MCV ще се състои от екземпляр на стандарта за интелигентни договори Moloch v2 и правната половина, състояща се от управлявано от членове дружество с ограничена отговорност в Делауер, управлявано предимно от Grimoire („Споразумението с дружество с ограничена отговорност“) и статуите на Закона за дружествата с ограничена отговорност в Делауеър. “

Съгласно този „Grimoire“, като основан на правила пакт за членство, ще има три вида членове на MCV: Магове, таласъми и призоваващи.

Маговете са неакредитирани инвеститори, които трябва да останат активни в управлението на дейностите на DAO, за да не бъдат изгонени поради безделие. Гоблините са акредитирани инвеститори, които могат просто пасивно да инвестират във рисков фонд или също така активно да поемат отговорности, подобни на Mage. И накрая, има Summoners, които са сродни на наемници – те могат да бъдат членове на MCV или нечленове и им се плаща в символи, за да изпълняват различни задачи, делегирани от DAO.

Приготвен да се възползва от новите видове капитализъм

В документа за MCV създателите на проекта твърдят, че има възможности за инвестиции около нарастващата екосистема dApp, че мрежата от участници на MetaCartel би била уникално подходяща, за да се възползва.

„Ако се съчетаят със съответния инвестиционен опит, ще можем да идентифицираме ранни възможности с висока стойност, за които другите инвеститори не забравят“, пишат авторите.

Като примери за такива възможности за инвестиции, ориентирани към DeFi, екипът на MCV очерта потенциални източници на приходи като улесняване на „извънборсови сделки за активи, които не са в списъка“, подкрепа на „отбори за игра на крипто игри“ за парични награди, спекулации с цифрови активи като произведения на изкуството и след това, и предлагане на начален капитал на други DAO. И това е само да назовем няколко възможности.

„Като криптовалути, ние сме най-позиционираната група, която улеснява [и] насърчава тези експерименти, както и възвръщаемост от тях“, каза екипът на MCV.