Фирмата за интернет сигурност Cloudfare разкри собствения си шлюз Ethereum

Cloudflare Ethereum

Компанията за облачна мрежа и интернет сигурност Cloudfare току-що образно отвори врати за блокчейна Ethereum.

Известен със своите DDoS услуги за защита, Cloudfare представи новия си т.нар Ethereum Gateway в сряда, изданието идва като част от вътрешните празници на компанията Crypto Week 2019, където пускат серия от нови услуги, които използват „модерна криптография за изграждане на по-сигурен, надежден Интернет“.

Cloudflare Ethereum

В свързана публикация в блога криптографът на Cloudfare Джонатан Хойланд обясни новия – и по-специално безплатен – Ethereum Gateway като най-новото допълнение към пакета на компанията Distributed Web Gateway. Съответно, потребителите вече могат да взаимодействат с мрежата Ethereum без допълнителен софтуер.

.@Cloudflare, една от най-големите световни мрежи в интернет, сега предоставя високопроизводителен достъп до мрежата Ethereum. https://t.co/ccnixaY7pp

– DCinvestor.eth | aftab.eth (@iamDCinvestor) 19 юни 2019 г.

Децентрализираните уебсайтове на Ethereum чрез Cloudfare вече са възможни, добави той:

„Тази настройка прави възможно добавянето на интерактивни елементи към сайтове, задвижвани от интелигентни договори Ethereum, децентрализирана изчислителна платформа. И, заедно с IPFS шлюза, това позволява хостинг на уебсайтове и ресурси по децентрализиран начин и има допълнителен бонус от добавената скорост, сигурност и надеждност, осигурени от облачната мрежа Cloudflare. “

Криптографът завърши публикацията с дълъг и обобщен буквар за технологията на Ethereum и шлюза Cloudfare, който бързо беше аплодиран сам по себе си от заинтересованите страни в общността Ethereum, за да представи блокчейна и възможностите му в по-широк, технически разбирам публика.

От друга страна, имаше хора, които посочиха, че използването на Cloudfare за достъп до блокчейн може да се отрази неблагоприятно на мисията на децентрализация.

В отговор на този ред на мисли, членът на екипа на Gnosis и съ-създателят на EthHub Ерик Конър постави Ethereum Gateway като добре дошла алтернатива на Инфура, който по подобен начин осигурява достъп до Ethereum, но е характеризиран като своеобразна задушаване. Понастоящем Infura подкрепя много от най-популярните dapps на Ethereum, включително CryptoKitties, MetaMask и Ujo.

Конър добави, че очертаният от Cloudfare процес на уеб хостинг Ethereum изглежда „напълно децентрализиран“.

Предполагам 2 неща. Изпълнението на техните възли за вас очевидно не е наистина децентрализирано, но най-малкото е алтернатива на Infura накрая. Това е добре!

Уеб страницата за хостинг ми изглежда напълно децентрализирана, което е наистина страхотно. Съдържание в ipfs и backkend в договор.

– eric.eth (@econoar) 19 юни 2019 г.

Що се отнася до разработчика на Ethereum, Péter Szilágyi, той характеризира новините на Ethereum Gateway като „не са лоши сами по себе си“, но поддържа, че Cloudfare се позиционира като краен информационен посредник и по този начин „глобален противник“ – концепция от криптография, включваща „субект, който има достъп до целия поток на криптирана информация. “

Глобалният противник е криптографска концепция, която описва обект, който има достъп до целия поток на криптирана информация. Много протоколи разчитат на невъзможността на такъв обект. @Cloudflareцелта е "да бъде в средата на всичко" ~@grittygrease, така че отидете фигура.

– Péter Szilágyi (@peter_szilagyi) 19 юни 2019 г.

Тогава не става въпрос за злонамереност – по-скоро е, че Cloudfare е добре позициониран бизнес, който се стреми да разшири и консолидира обхвата си на арената на децентрализираната мрежа.

Колкото и да го погледнете, Ethereum Gateway е само последната прегръдка на платформата за интелигентни договори от високопрофилна, основна технологична компания. По-рано този месец екипът на Google Cloud очерта как „хибридни“ облачно-блокчейн приложения могат да бъдат изградени с помощта на комбинация от услугата BigQuery на Google, обществената верига Ethereum и децентрализираната oracle услуга Chainlink.

Първата част на Ethereum “ETH 2.0” стартира през януари 2020 г.?

Докато по-големите играчи насочват погледа си към Ethereum, конструкторите на блокчейн насочват погледа си към най-важния преходен период на мрежата досега.

Миналата седмица изследователят на фондация Ethereum Джъстин Дрейк отбеляза по време на 19-ия призив за внедряване на ETH 2.0, че 3 януари 2020 г. може да бъде идеалната дата за активиране на „Phase Zero“ от надстройката на Serenity, което ще измести Ethereum от доказателство за работа към доказателство за залагане, потвърждаващо консенсуса му и по този начин ще видите генезисния блок на ETH 2.0 Beacon Chain, роден.

Защо 3 януари 2020 г.? Първо, Дрейк каза, че датата ще даде време на съответните заинтересовани страни да се подготвят, тъй като празничният сезон до този момент ще е изчезнал. На второ място, изследователят каза, че датата ще бъде специална почит към Биткойн, който видя, че неговият генезисен блок стартира на 3 януари 2009 г..

Коментарите идват преди планираното замразяване на спецификациите за доказателствения код на Ethereum, което трябва да се проведе в края на този месец.