Инвестиции за вярност: Институциите все повече се стремят да се разширят в крипто

Инвестиции за вярност

Ново проучване, спонсорирано от Fidelity Investments, администратори на активи на стойност около 7,5 трилиона щатски долара и поддръжници на новоизграждаща се крипто ръка във Fidelity Digital Assets, установи, че 40% от институционалните инвеститори са приятно за инвестиране в криптовалути през следващото половин десетилетие.

Инвестиции за вярност

Проучването, проведено от фирмата Greenwich Associates между края на ноември 2018 г. и началото на март 2019 г. за Центъра за приложни технологии Fidelity (FCAT), установи, че 22 процента от такива инвеститори вече са разпределили някои инвестиции към криптовалутното пространство. FCAT е крилото на Fidelity, насочено към подпомагане на предприятията да възприемат нови технологии като изкуствен интелект и блокчейн.

Президентът на Fidelity Digital Assets Том Джесоп приветства констатациите като знак, че криптоверсията се развива от своя млад и юношески статус:

„Видяхме съзряване на интереса към цифровите активи от ранните осиновители, като крипто хедж фондове, до традиционните институционални инвеститори като семейни офиси и дарения. Повече институционални инвеститори се ангажират с цифрови активи, пряко или чрез доставчици на услуги, тъй като потенциалното въздействие на блокчейн технологията върху финансовите пазари – нови и стари – става по-лесно очевидно. “

47 процента от анкетираните в проучването казват, че криптоикономическите инвестиции ще бъдат подходящи за техните портфейли, докато 72 процента казват, че биха предпочели да инвестират в „инвестиционни продукти“, които сами държат криптовалути.

Институционалните инвестиции вероятно ще се увеличат през следващите 5 години. Ново #digitalassets изследвания: https://t.co/3Lq5h5ITbT pic.twitter.com/9FTypatN8b

– Fidelity Digital Assets (@DigitalAssets) 2 май 2019 г.

И какво примамва по-приятните инвеститори? 46% от участниците в проучването казват, че липсата на корелация между крипто цените и другите основни активи представлява интерес, докато 47% от отговорилите приветстват криптовалутите като иновативни.

Липсата на регулаторна сигурност около криптоикономиката и нестабилността на крипто цените обикновено се цитират като възпрепятстващи институционалните настроения, но сред някои организации повече от други. Проучването на Fidelity установи, че впечатляващите 80 процента от семейните офис фирми виждат криптовалутите в благоприятна светлина, например.

Като цяло знаците сочат към институциите, които все повече правят скок в крипто, Джесоп каза:

„Институционалните настроения отразяват много от положителните развития, които сме наблюдавали в основната екосистема. Рисковите инвестиции в сектора продължават със здравословни темпове, допълнени от все по-голям брой предложения за маркери за сигурност (STO), а глобалната регулаторна среда остава предпазливо конструктивна. “

Как изглежда Fidelity Digital Assets?

Когато Fidelity разкри предстоящото си „пълно обслужване”Платформата за криптовалута миналата есен, привържениците на крипто екосистемата приветстваха развитието като едно от най-големите заглавия за приемане през цялата 2018 г..

В съобщението на екипа Fidelity Digital Assets признаха, че се стремят да станат титан за крипто попечителство за корпоративни клиенти в бъдеще:

„Представяме си скоро свят, в който всички видове активи се издават в блокчейн или се представят в токенизиран формат. Разглеждането на проблемите на попечителство за институционални инвеститори е една от решаващите стъпки, за да продължат да се развиват тези пазари. Изграждайки местен опит в тези технологии, ние се надяваме да бъдем добре позиционирани да обслужваме нуждите на нашите клиенти в дългосрочен план. “

Оттогава Fidelity Digital Assets усилено работи върху актуализирането на това „добре позиционирано“ положение. Още през януари екипът пусна a актуализация на състоянието това разкри, че вече са обслужвали няколко неразкрити клиенти като част от „окончателни периоди на тестване и усъвършенстване на процеса“.

Ако всичко работи по план, тогава Платформа за вярност ще служи като канал, чрез който все по-масовите компании ще се чувстват комфортно, участвайки в криптоикономиката.

Тази динамика вероятно ще се окаже рефлексивна по отношение на гореспоменатите институционални настроения към крипто: колкото по-институционално ориентирани пиеси възникват, като например в Bakkt, ErisX и Fidelity Digital Assets, толкова повече големи предприятия ще бъдат благосклонни към инвестиране в крипто.

От своя страна ErisX стартира платформата си за крипто спот тази седмица, но Bakkt и Fidelity Digital Assets все още се насочват към съответните им стартирания засега.