Инженерният консорциум Blockchain Robotics си сътрудничи с Enjin за проект Makerverse

BREC Enjin

The Blockchain Robotics Engineering Consortium (BREC,) пространство, използващо блокчейн за „преодоляване на разликата в икономическите стимули между роботизираното инженерство в рамките на основните отраслови вертикали и общността на роботизираното и софтуерно инженерство с отворен код“, разкри днес, че те ще използват блокчейна на Enjin за предстоящата си работа, Makerverse.

Според уебсайта на консорциума Makerverse е „онлайн роботизирана инженерна симулация“, изградена върху технологията Unity 3D. Той се възползва от стандарта за маркери ERJ-1155 на Enjin, който ще позволи на потребителите да работят заедно на платформата. Заедно потребителите могат да импортират дизайни, да изграждат помежду си и да купуват или продават машини в сервиза на Makerverse, инженерния пазар и неговата военна игра. „По този начин ние отваряме света на автоматизираната роботика към съвсем нова аудитория и даваме на всяка нова концепция за роботизирано инженерство първоначален, без триене, безрисков път до тестване на пазара и потребителите“, гласи кратката информация.

BREC Enjin

Увеличаване на потенциала

Вълнуващото тук е способността на потребителите да си осигуряват приходи от работата си, като същевременно използват неизменността на блокчейн, за да защитят своите интелектуални свойства, съобщава Cryptonewmedia.

Всеки, който купува от пазара, може да изгради този изтеглен дизайн направо в своя собствена. След това има мултиплейър опит, подобен на Star Citizen, където роботите на играчите могат да взаимодействат помежду си. Всички тези активи ще могат да се съхраняват в приложението Enjin Wallet.

Ethereum ERC-1155 Token

Прочетете: Ethereum ERC-1155 Token Perfect за онлайн игри, вероятно и повече

Blockchain на Enjin се отличава с невероятно мощно ниво на криптиране. Благодарение на възможностите на маркера ERC-1155, компаниите могат да създадат свои собствени икономики, пълни с уникални активи. След това те могат да правят каквото пожелаят с тези символи. Тези приложения са идеални за производители на игри с много активи в играта. BREC дава тази сила на своите потребители на платформата.

Целта тук е да се представи автоматизирана роботика на нова група хора. Стимулирането и способността да се монетизират творенията са критични фактори за това. Освен това децентрализираният подход към този пазар позволява „по-широк достъп до глобален пазар и общност от поддръжници, инвеститори и клиенти извън„ затворения магазин “на Силициевата долина.

Основателят на Makerverse Патрик Мокридж коментира сътрудничеството:

„Революцията на автоматизираната роботика има потенциал да промени живота ни и обществото по безкрайно положителни начини, но за мнозина роботите могат да бъдат заплашителни. Нашата цел е да насърчим безстрашното използване на роботи, да дадем възможност за информирани разговори и вземане на решения по отношение на технологията и да намалим бариерата за влизане за създателите. Enjin наистина е много подходящ за тази задача и ние сме развълнувани да работим с тях, за да създадем модерна децентрализирана IKEA от инженерния IP с отворен код. “

Еволюиращ пейзаж

Mockridge иска да промени начина, по който инженерните решения се разпространяват по целия свят. Той ще използва Makerverse, за да донесе тези идеи на големия бизнес, армията, роботиката с отворен код, софтуерните инженери и други. Всеки, който има достъп до блокчейн, ще може да се възползва от платформата.

Асистентът по икономика в ISTEC в Париж, Loic Sauce, е развълнуван от потенциала тук. „Най-интересният аспект на проекта е как Makerverse може да помогне за намаляване на бариерите пред навлизането за създаване на инженерни знания, което е ключов основен двигател на икономическия растеж“, твърди тя..

„По-добре от всеки знам колко предизвикателно може да бъде създаването на нови търговски начинания по роботика“, заявява Джон Сокол, световноизвестен лидер в областта на изкуствения интелект и роботиката. Той продължава:

„Дори да живея в Силициевата долина с над 30 години знания и опит, все още съм ограничен от малкото фирми за рисков капитал и жизнеспособни търговски маршрути, които не са се променили значително от 80-те години на миналия век. Концепция като Makerverse не само би ми помогнала да развихря мечтите си, но и да изравня условията в световен мащаб, създавайки пространство за образование и инкубация в областта на цифровата роботика за експерти, неспециалисти, възрастни и деца – и ще им даде силата да учат и излизат и създават страхотни продукти, които решават реални проблеми в техния живот, общности и индустрии. “