Операция Cryptosweep е насочена към масови криптопроекти в САЩ

Операция на NSAA Cryptosweep

Основна антикрипто операция, известна като „Операция Cryptosweep”Прави някои големи вълни. Организирано от Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа, целта на проекта е да се насочи към редица ICO и други криптовалутни компании и проекти, които работят в или правят бизнес със Съединените щати. Някои от целевите компании включват Binance, Coinbase и Bittrex, само за да назовем само няколко.

Операция на NSAA Cryptosweep

Метли в готовност

Според скорошно съобщение за пресата, в момента НАСАА има „над 200 активни разследвания от държавни и провинциални регулатори на ценни книжа“. От май тази година, когато операцията започна, вече са извършени общо „46 изпълнителни действия“. Публично достъпните статистически данни за операцията crypto sweep показват, че по-голямата част от предприетите действия идват под формата на прекратяване & въздържат се от поръчки и различни видове писма с искане за информация.

По-голямата част от прекратяването & отказ от писма (които могат да се разглеждат свободно на уебсайта на НАСАА) обикновено са специфични за държавата. С прости думи, писмата ще изискват една конкретна компания да спре да прави бизнес с една конкретна американска държава. Например, проект на Ethereum, наречен Бионична монета получи прекратяване & се отказва от писмо, забраняващо им да правят бизнес с щата Индиана.

Bionic Coin е доста типична ICO за базирани на Ethereum жетони. Проектът заявява, че целта му е да се използва за закупуване на електроника и компютърни стоки.

Друга компания, която е била насочена, е Escrow Service на Chain Group, на която сега е забранено да прави бизнес в щата Алабама. Важно е да се отбележи, че те престават & отказват писма не се прилагат на федерално ниво и така тези компании могат да продължат да работят и да извършват сделки с клиенти, базирани в други щати на САЩ.

Грижа за лошите момчета

Докато операция Cryptosweep е може би опит за крипто стартиране със силна ръка в забвение, проектът изглежда сваля поне няколко потенциални лоши актьори.

По-специално една компания, която използва името BTCrush, твърди, че продава услуги за облачен майнинг на криптовалута и обещава 4,1% дневни ставки на печалба. Ако започнете да чувате Карлос Матос да крещи „BitConnect!“ В горната част на дробовете му няма да се почувстваме твърде изненадани. Това е така, защото всяка компания, която обещава подобна възвръщаемост, несъмнено е схема или измама на Понци. Понастоящем сайтът за BTC Rush е офлайн.

BitConnect Понци схема

Прочетете също: Bitconnect – това ли е схема на Понци?

Според заповедта за аварийно прекратяване и въздържане, дошла от борда за ценни книжа на Тексас, собствениците на компанията са базирани в Лондон или Панама.

Насочени Coinbase и други големи играчи

Една последна група, насочена към поне някаква форма на действие, включва някои от най-известните и най-надеждни имена в крипто, включително Coinbase, Cracken, Gemini, bit flyer и други.

В писмото, което те получиха от главния прокурор на щата Ню Йорк, се изисква тези компании да им предоставят информация от 34 точки, като информация за това кой е собственикът на компанията, операциите на компанията и таксите, които те начисляват, търговските политики, как те справят се с прекъсвания на услугите и други „спиране на търговията“, вътрешен контрол, политики за поверителност и борба с изпирането на пари и т.н..

Изглежда, че това е до голяма степен доброволно искане за информация и не е прекратяване или друга съдебна заповед.

Финални мисли

Трудно е да се прецени дали операции като Cryptosweep са вредни или доброкачествени за криптовалутата. Тъй като на пръв поглед безобидната ICO е насочена заедно със сериозни схеми на Понци, това прави още по-трудно да се установи каква е целта на проекта.

Независимо от мотивите, инициативи като тези вероятно ще задушат или забавят растежа на приемането на криптовалути в Съединените щати. За щастие броят на действията, извършени от операция Cryptosweep, е съвсем минимален. От хилядите ICO, проведени през 2017 и 2018 г., изглежда, че само малка част от тях са получили много специфични и географски съдържащи заповеди за ограничение.

Почти сигурно е, че това ще доведе до повече американски или щатски компании, фокусирани върху криптовалути, които ще продължат с още по-лека стъпка от тук нататък.