Sia: Съобщава за сделка SEC един ден след като EOS Creators Settle

Сиа

Краят на фискалната година за Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) е с криптовалутна тематика, тъй като финансовият надзор затваря периода с две високопоставени сетълмента за проекти за криптовалута за толкова дни.

По-малко от 24 часа след избухването на новината, че Комисията е наложила споразумение в размер на 24 милиона долара със строителите на EOS Block.one за нерегистрирано предложение за сигурност, Nebulous – компанията, която стои зад децентрализираната мрежа за съхранение в облак на Sia и нейната екосистема с двойни символи – обяви на 1 октомври, че е имало също влезе в селище с SEC.

Сиа

Защо? SEC твърди, че продажбата на компанията на Sianotes през 2014 г. – които се различават от криптовалутата Siacoin (SC), която се търгува на борсите за криптовалути по целия свят – включва и нерегистрирано предложение за сигурност. Офертата събра 120 000 долара по това време, като по-късно Sianotes премина в така наречените Siafunds.

Големи новини! Сключихме споразумение с SEC за нашето предлагане през 2014 г. на Siafunds (нашият токен за сигурност) и SEC не предприе никакви действия по принудително изпълнение срещу Siacoins или текуща активност в мрежата на Sia. Прочетете съобщението за пресата тук. Входяща нишка! https://t.co/XOWk9lmqG6 pic.twitter.com/oyCOMDwwfq

– Sia (@SiaTechHQ) 1 октомври 2019 г.

Разбира се, тази продажба и последващото преобразуване на маркери за сигурност дойдоха преди SEC да публикува своя значителен отчет DAO за 2017 г., в който Комисията официално предупреди екосистемата за криптовалута, че федералните закони за ценни книжа прилагат за продажби на символи, които са в обсега на инвеститорите от САЩ..

По-специално, пазачът не е предприел действия по принудително изпълнение срещу действителната криптовалута Siacoin, което предполага, че регулаторите не разглеждат по същия начин актива като ценна книга.

„Без да признае или да отрече твърденията на SEC, Nebulous се съгласи да постигне споразумение и ще плати обезсилване от 120 000 долара, лихва за предразсъдъци от 24 601,85 долара и наказание за граждански пари от 80 000 долара за общо около 225 000 долара“, заяви компанията в мрежата на Sia уебсайт.

Fresh Off the Block.one Новини

Небулосното споразумение идва непосредствено след споразумението Block.one с SEC, което бе обявено на 30 септември и видя, че фирмата се съгласява да плати гражданска санкция от 24 милиона долара.

Компанията проведе ICO от лятото на 2017 до лятото на 2018, предлагайки на инвеститорите ERC20 Ethereum токени, които по-късно бяха преобразувани в токени в действителната EOS мрежа. Предполага се, че Block.one е събрал цели 4 милиарда долара от продажбата.

Като такава SEC определи, че Block.one не е регистрирал този предварителен маркер като ценна книга. Компанията се съгласи да плати санкцията от 24 милиона долара „без да признава или отрича констатациите на [Комисията]“.

Някои в криптоверсията приветстваха флекса като твърде суров, докато други бяха изумени от снизходителността на Комисията. Във всеки случай, споразумението показва, че използването на псевдонима „ICO“ и дистанцирането по неадекватен начин от американските инвеститори няма да го намали за SEC.

„Компаниите, които предлагат или продават ценни книжа на американски инвеститори, трябва да се съобразяват със законите за ценните книжа, независимо от индустрията, в която оперират, или етикетите, които поставят върху инвестиционните продукти, които предлагат“, Стефани Авакян, съдиректор на Отдела за изпълнение на Комисията, казах.

Към минимален индустриален стандарт?

Има няколко ключови извода от тези две последни действия по принудително изпълнение.

Първо, случаят Sia показва, че SEC е готова да се заеме с проекти, които са предложили нерегистрирани ценни книжа дори преди 2017 DAO Report. На второ място, сетълментът Block.one показва, че SEC ще прецени дали даден маркер някога е бил ценна книга, но вече не е, напр. как Комисията определи EOS ERC20 токена „IOU“ всъщност беше ценна книга, но нямаше какво да каже за текущия EOS токен, който живее в основната мрежа на EOS.

Джейк Червински, главен съветник за кредитиране на dApp Compound Finance, разсъждава в свързана нишка в Twitter, че новите действия могат да сочат към прага на децентрализация, който трябва да достигнат символните проекти, за да не бъдат засегнати от действия по прилагане на SEC.

„Тези жетони могат да представляват минимални индустриални стандарти за … избягване на регулирането на ценни книжа“, каза Червински.

17 / Ами ако SEC наистина вярва на EOS & Siacoins не са ценни книжа?

Тогава тези символи могат да представляват минимални индустриални стандарти за отричане на теста на Хоуи & избягване на регулирането на ценни книжа – модели, спрямо които други проекти измерват своите "достатъчна децентрализация."

– Джейк Червински (@jchervinsky) 1 октомври 2019 г.

Друг момент за разглеждане?

SEC не унищожи напълно тези компании с принудителни действия, предполагайки, че пазарът ще бъде снизходителен, когато е възможно, за проекти, които си сътрудничат с регулатора. Със сигурност същото не може да се каже за онези, които по-скоро биха започнали да воюват с SEC, както в случая с Kin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me