Американският конгресмен изготвя законопроекти за разработване на блокчейн и виртуална валута

Конгрес на САЩ

Продължават плановете за въвеждане на нови законопроекти в долната камара на законодателния орган, подкрепящи операциите на блокчейн технологията и индустрията на виртуалните валути.

Представителят на САЩ за 6-ия конгресен район на Минесота, Томас Емър съобщи това след съобщение от три сметки, фокусирани върху блокчейн в петък. Той разкри намерението си да внесе законопроектите в Конгреса с напредването на седмиците. Многостранните сметки разглеждат широк кръг съпътстващи проблеми в процъфтяващата индустрия на блокчейн. Това включва усилия, насочени към развитие на индустрията, стимулиране на операциите на миньори и установяване на регулаторни мерки за бързото опрощаване на данъци, свързани с виртуалната валута.

Конгрес на САЩ

Прессъобщението даде представа как тези законопроекти имат за цел да осигурят подкрепата, необходима за стимулиране на растежа на начинаещата индустрия.

По думите на Emmer:

„Съединените щати трябва да дадат приоритет на ускоряването на развитието на блокчейн технологията и да създадат среда, която позволява на американския частен сектор да води към иновации и по-нататъшен растеж.“

Той също така подчерта необходимостта законодателите да се придържат към потенциала на новата технология чрез формулиране на политики, засилващи нейния растеж.

Сметки за предоставяне на свобода на действие в крипто индустрията

Осигуряването на благоприятна среда е от съществено значение и като такова, ядрото на законопроектите ще се съсредоточи повече върху регулаторните мерки в бранша, особено тъй като влияе положително както на разработчиците, така и на потребителите при довеждането на техните инициативи до мечката. С други думи, основната цел на тези сметки е да насърчат изграждането, добива и обмена на криптовалути в рамките на пазарното пространство.

Съединените щати са сред предшествениците, когато става въпрос за използването на криптовалути. В опит да консолидира иновациите, наблюдавани през годините, първият законопроект „изразява подкрепа за индустрията и нейното развитие“ в САЩ, като се застъпва за „лек щрих, последователна и проста правна среда“.

Като част от усилията за засилване на изключването на майньори за криптовалута от определението на Закона за банковата тайна (BSA) за предавател на пари, вторият законопроект е фокусиран върху поддържането на решението на Американската мрежа за борба с финансовите престъпления, която не признава миньорите като преносители на пари. По този начин от майсторите на криптовалута не се очаква да се регистрират като предаватели на пари, тъй като „никога не поемат контрола върху потребителските средства“.

Доставчиците на портфейли с мини подпис ще бъдат обхванати във втората сметка, която се състои от естеството на техните услуги, което позволява на потребителите да контролират личната си информация за онлайн пазаруване.

Може да има случаи, когато протоколът претърпява радикална промяна и по този начин валидира блокове или транзакции, които преди това са били направени невалидни или обратно. Третият законопроект се стреми да създаде „безопасно пристанище“, за да гарантира, че данъкоплатците не понасят тежестта на криптовалутите, произтичащи от мрежов хард форк. Когато бъде приет в закон, този законопроект се очаква да защити данъкоплатците от неоправдани глоби, налагани от Службата за вътрешни приходи (IRS). Когато данъкоплатците отчитат печалби от жетони, те често се сблъскват с налози, които може да се считат за противоречиви, тъй като схемата за криптовалута не е добре дефинирана.

Комитетът на Конгреса призовава за всеобхватна стратегия за данъци върху виртуалната валута

Ще припомним, че противоречията около обвитите криптовалутни данъчни кодове бяха разгледани в отворено писмо изпратена до Службата за вътрешни приходи (IRS) от Комитета на Конгреса по пътищата и средствата на 17 май 2017 г..

Комитетът посочи необходимостта органът за събиране на данъци да изясни кодексите, за да предостави на инвеститорите предвидливостта, която им е необходима, за да процъфтяват в бранша. Докато се справят с това неразположение повече от година по-късно, законодателите все още не са доволни от каквито и да е реформи, които биха могли да бъдат въведени, за да облекчат данъкоплатците от тежестта, която претърпяват при опрощаване на данъци върху капиталовата печалба върху техните криптовалути.

„… IRS продължава да разширява дейностите си по прилагане, без да дава допълнителни указания за данъкоплатците. Следователно ние пишем отново днес, за да настоятелно призовем IRS да издаде актуализирани насоки, предоставящи допълнителна яснота за данъкоплатците, които се стремят да разберат по-добре и да се съобразят с данъчните си задължения, когато използват виртуални валути “, се посочва в писмото.

Подкрепяйки важността на своята препоръка, законодателите се позоваха на усилията, положени от други организации, които се присъединиха към дискурса за същия тласък. Тези организации включват Асоциацията на международните дипломирани професионални счетоводители, Американската асоциация на адвокатите и Главния инспектор на данъчната администрация. Тези организации също впечатлиха необходимостта IRS „да разработи всеобхватна данъчна стратегия за виртуална валута“.

За тази цел се надяваме, че агенцията ще направи необходимите промени на или преди 17 октомври 2018 г..