Разбиране на паричната политика на Ethereum: относно „Минимално необходимо издаване“

Ethereum

Ако четете тази статия, има вероятност да имате повече от краткотрайно познаване на екосистемата на криптовалутите.

Съответно бихте знаели, че понастоящем Bitcoin и Ethereum са най-популярните и използвани платформи за криптовалута и засега няма други проекти, които да са близо до изкачването на хълма на криптоикономиката.

Ethereum

Но биткойн обикновено е много по-добре разбран от Ethereum и разбираемо. Той съществува от по-дълго време, получи по-голямо внимание и е по-консервативен и по-тесен в дизайна – цялата динамика, която допринесе за това, че оригиналният проект за криптовалута стана добре дефиниран и по този начин по-смилаем, дори и за нетехнически новодошлите в космоса.

От друга страна, Ethereum все още не е добре разбран от мнозина. Например, разгледайте въпроса за паричното предлагане.

Нека да говорим за издаване

Небрежното отпадане на препратките към половинките, дефлацията и „винаги ще има 21 милиона биткойни“ се превърна във втора природа за много биткойнъри. И все пак дори някои фенове на Ethereum се борят да формулират точно как работи издаването на етер (ETH).

Помислете за коментари, направени наскоро от заинтересованата страна от Ethereum Aftab „DC Investor“ Hossain в инвестиционни тези, насочени към бъдещето той пише за Bitcoin и Ethereum, т.е. какво може да работи за или срещу стойността на който и да е от проектите в бъдеще.

В това Hossain твърди, че биткойн се радва на лесно смилаем „разказ за фиксирани доставки“ и е „вече разбран от голяма част от първоначално адресираното инвестиращо население“, а ла цифрово злато, но че има „лошо разбиране за предлагането на ETH“, тъй като проектът не имат „твърд капацитет“ на доставката и „пазарът не разбира планираното ниско изпускане / изгаряне на такса под PoS“ или предстоящата промяна на доказателството за залагане на платформата за интелигентни договори.

Тъй като в момента Ethereum е вторият най-популярен проект за блокчейн и криптовалута, струва си да се обърне допълнително внимание на този дефицит на разбиране относно предлагането, така че хората да могат по-добре да стигнат до собствените си заключения и да формулират въпроса сами.

„Минимално необходимо издаване“

Както кратко обяснява образователният сайт EthHub, блокчейнът Ethereum избягва произволно фиксирана доставка система:

„Ethereum няма фиксирана доставка, тъй като фиксираната доставка също ще изисква фиксиран бюджет за сигурност за мрежата Ethereum. Вместо произволно да фиксира сигурността на Ethereum, паричната политика на Ethereum е най-добре описана като „минимално издаване за защита на мрежата“.

С това казано, текущото възнаграждение за блока на Ethereum – сумата етер, изплатена за блок – е 2 ETH, което в момента прави годишния процент на издаване на проекта 4,5% от общото му предлагане. Разбира се, това е сумата, която се изплаща, докато Ethereum все още разчита на Proof-of-Work (PoW) добив.

Следващата година платформата за интелигентни договори трябва да започне фаза 0 на многофазовото надстройване на Serenity, при която „Ethereum 2.0“ ще бъде пуснат постоянно. Когато стартира Фаза 2 от това надстройване и PoW намалява завинаги, ще има допълнителен значителен спад в издаването на етер, както показва следващата графика за прогноза на EthHub.

Обърнете внимание как се очаква издаването на ETH значително да отпадне през 2021 г. Изображение чрез EthHub

Всичко зависи от количеството ETH, което се залага в Ethereum 2.0.

Например, ако 3 милиона ETH участват в валидирането, тогава се прогнозира, че максималният годишен брой на мрежата ще бъде ограничен до 0,30%, или около 313 000 етер. Ако са включени 10 милиона ETH, годишното издаване ще бъде не повече от 0,54 процента, или около 572 000 етера.

Други фактори? Нарязан ETH, EIP-1559 и др

Бъдещото парично издание на Ethereum може да бъде допълнително повлияно от няколко фактора, както наскоро отбеляза Антъни Сасано от Set Protocol.

Заложените 10 милиона ETH дават годишен процент на издаване от 0,54%.

Изгарянето на 0,35% от предлагането всяка година намалява ефективния процент на емитиране до 0,19%.

След това хвърлете ETH:

-Изгубени

-Нарязан

-Заключен в DeFi

-Плащане на държавен наем

Ограничение на доставките? Където отиваме, нямаме нужда от ограничение на доставките &# 128640; https://t.co/etdtEnVh5x

– Антъни Сасано | sassal.eth (@ sassal0x) 17 септември 2019 г.

Първо, има предложение за подобряване на Ethereum (EIP) 1559, което ще започне да изгаря част от всяка такса за транзакция в Ethereum.

Ако някога бъде внедрен в платформата, този EIP вероятно ще намали значително годишния процент на издаване на ETH, в допълнение към вече намаленото издаване в Ethereum 2.0.