Алгоранд събира 60 милиона долара на холандски търг, пазарна капитализация от 24 милиарда долара

Алгоранд

Първата продажба на алго токени приключи и до голяма степен. Фондация Алгоранд беше домакин на своя встъпителен холандски търг и го обработи през блокчейна Algorand в сряда, 19 юни. Първоначалната цена на алго токен, собственият актив на blockchain с доказателство за залог, се установи на 2,40 щатски долара при надвишаване на над 60 милиона долара в предложението.

Поради естеството на своя специализиран търг, Фондация Algorand стартира предварително ценообразуването от $ 10 на Algo, като за първото предлагане бяха предложени 25 милиона токена. 4000 последващи блока наддаване доведоха до тази оценка до клиринговата цена на токена от 2,40 долара.

Алгоранд

Пазарна капитализация от $ 24 милиарда

В сравнение с планираното предлагане на 10 милиарда символични проекта към 2024 г., встъпителната алго цена прогнозира пазарната капитализация на криптовалутата приблизително 24 милиарда долара – въпреки че остава да се види дали проектът може да поддържа тази оценка в този период.

Предполагаемата пазарна капитализация на Algorand сега е ~ 24 млрд. Долара (предлагане на 10 млрд. Символа до 2024 г.)

Просто срамежлив от ~ 28 млрд. Долара на Ethereum pic.twitter.com/zuGRp4AI9d

– Тони Шенг (@tonysheng) 19 юни 2019 г.

Разбира се, цената на алго несъмнено ще варира нагоре и надолу – може би силно и в двете посоки – през следващите пет години. Понастоящем е невъзможно да се проектира къде ще се уреди токенът до 2024 г., така че предполагаемата му пазарна капитализация не ни казва много в момента. Разбира се, нещата ще изглеждат по различен начин в кратки срокове, тъй като Фондация Алгоранд търгува 600 милиона допълнителни токена годишно в обозримо бъдеще.

Дори и досега първоначално подразбиращият се знак първоначално привлича вниманието, а именно за компанията би поставил алгос, ако капачката им се транспонира тук и сега.

Например пазарната капитализация на етер (ETH), „газът“ на мрежата Ethereum, се задържаше над 28,6 милиарда долара по време на пресата. Ethereum непосредствено преминава към консенсус за доказване на залог, така че той и Algorand сега трябва да се борят помежду си в общата си арена.

Платформа CoinList

За отбелязване е, че първият алго холандски търг, който беше организиран извън Сингапур от платформата CoinList, беше ограничен до граждани от няколко държави поради регулаторни предпазливости. Нациите, включени в черния списък, включват Канада, Китай, Иран, Южна Корея и САЩ. Фондация Алгоранд вече е събрала $ 66 милиона венчърно финансиране в последно време чрез фирми като Union Square Ventures.

За да участват в търга, оферентите трябваше да се регистрират в CoinList и да завършат процесите на проверка за съответствие на платформата. След като се настроят, потенциалните купувачи могат да финансират портфейлите си с щатски долари преди продажбата и да подготвят своите алго портфейли.

Тъй като и Facebook обяви своята криптовалута Libra тази седмица, и стартирането на екосистемата Algorand, някои заинтересовани страни в cryptoverse казват, че конкуренцията продължава както никога досега за Ethereum в частност. Други са по-малко убедени, твърдейки, че всички новодошли трябва да извървят дълъг път, преди да подкрепят милионите долари на DeFi дейност, която Ethereum прави днес.

Битката за напредък – и потребителите – определено е в ход, така или иначе. Продажбата на алго идва само няколко дни след базираната в Бостън компания за поддръжка на Algorand отворен източник на своето хранилище на възли с мисъл за въвеждане на нова вълна от разработчици, които могат да помогнат за изграждането на екосистемата на платформата.

„Надяваме се да се присъедините към нас, когато навлезем в нова ера, в която вече не сте ограничени от незрели технологии и можете да създадете възможности в нова безгранична икономика“, каза екипът на проекта след разгръщането на хранилището.

Увеличавайки по-близо, Algorand е проектиран от иноватор с нулеви знания и професор по компютърни науки в MIT Силвио Микали. Мрежата използва механизъм за консенсус, който нейните създатели са нарекли Pure PoS. Структурата му е проектирана да направи системата силно мащабируема и сигурна, като същевременно поддържа превъзходна децентрализация.

Що се отнася до блоковете Algorand, те са конструирани чрез лотариен процес, при който произволно избран притежател на символи предлага последващия блок. Тази първа фаза е последвана от гласуване в комисия, което включва 1000 произволно избрани притежатели на токени, за да гласуват за първоначално предложения блок.