Ethereum вече не е „Altcoin“, определя Crypto Exchange

Ethereum

Има биткойн и има алткойни. През по-голямата част от историята на криптовалутната индустрия BTC е отделен от своя хайвер. Докато Биткойн споделя визия и етос на други проекти, като Litecoin и Decred, той е действал по различен начин от своите колеги в долните стъпала на криптовалутната стълбица.

Според неотдавнашен доклад на San Francisco Open Exchange (SFOX), може би е време Ethereum да напусне класа на алткойни, може би да се присъедини към биткойн като не-алткойн или да се превърне в собствена категория сама по себе си.

Ethereum

Повече подобни на биткойни, отколкото подобни на алткойни

В скорошно проучване, изследователите на борсата установиха, че текущата корелация на Bitcoin с Ethereum е „значително по-висока“ от корелацията му с други активи, които обикновено се хвърлят в кофата на altcoin.

Те добавят, че пазарът е такъв през по-голямата част от юли. Само като разгледаме днешното ценово действие, изглежда, че това донякъде е така. Към момента на написването на това, BTC публикува 1,7% дневно представяне, докато ETH се повиши с 2%.

SFOX предполага, че тази тенденция „може да подкрепи идеята, че Etheruem се появява като блокчейн“ и по този начин започва да бъде призната за свой собствен проект, а не просто като още един от проектите в морето от алткойни. Изследователите продължават:

„Ако тази тенденция продължи, може да стане неподходящо да се категоризира Ethereum като„ altcoin “наравно с други криптоактиви, които не са Bitcoin. Тъй като крипто секторът продължава да се развива и по-нататък да привлича общественото внимание, има основание да се отбележи, че освен биткойн известни проекти ще бъдат разбрани и оценени при техните условия. “

Институционално и корпоративно признание

Ethereum също започва да бъде разпознаван като институционални инвеститори и корпорации, макар и с по-бавни темпове от пазарния лидер.

Наскоро The Block съобщи, че CME може скоро да пусне на пазара средство за търговия с Ethereum. Те предполагат, че CME, променяйки своя референтен курс и индекс за Ethereum, може да означава, че фючърсите идват.

Източник в индустрията каза на търговския обект, че тази промяна се прави, за да се “подготви за Ether” превозно средство. Ако борсата продължи със своя план, Ethereum ще бъде единствената друга криптовалута освен биткойн, която да има свой институционално достъпен, регулиран от САЩ фючърсен пазар.

Освен това, със слуховете за посреднически посредници, предлагащи проекти за криптовалута, Ethereum почти винаги се споменава като актив освен биткойните, които фирмите възнамеряват да подкрепят.

В този случай слуховете относно E * Trade се задълбочават в спот търговията с криптовалути, специално споменаващи Bitcoin и Ethereum. Това само по себе си може да говори много за това къде е дошъл проектът и как се е разграничил от предишното си състояние.

И кой може да забрави огромни компании, работещи с технологията Ethereum? Microsoft, Ernst & Young, JP Morgan са сред известните компании от Fortune 500, които използват добре Ethereum.

Приложенията на Ethereum се справят отлично

Нещо повече, приложенията, базирани на блокчейна – които са една от ключовите разлики между Биткойн и Етериум – уж започнаха да набират скорост с бързи темпове, показвайки, че така наречените „dApps“ са много повече от мимолетна прищявка.

Според Binance Research сумата, заключена в децентрализираните финансови приложения на Ethereum, надхвърли 500 милиона долара. В момента това обезпечение финансира бързо развиваща се екосистема от децентрализирани заеми, стабилни монети и други продукти.

Децентрализираното финансиране непрекъснато приема от около година насам, с около 500 милиона $ USD заключени във всички #DeFi продукти. @MakerDAO остава най-големият с колосалните 290,1 милиона щатски долара, заключени в стойност.

Започваме ли най-накрая да виждаме осиновяване от традиционните финанси? pic.twitter.com/c2JYy1wHpb

– Binance Research (@BinanceResearch) 24 юли 2019 г.

Също така, децентрализираните борси, най-известни като DEX, виждат нарастващо ниво на приемане.

Както е установено от Totle в скорошен анализ, тази форма на обмен се е увеличила тройно от януари 2019 г. Тъй като DEX са един от основните случаи на използване на Ethereum в момента, тази статистика се разглежда като относително положителен знак.