Какво стои зад биткойн ралито до 8 600 долара? Къде е насочен нататък?

Биткойн

След стремителния спад на цените на биткойн до 7 800 долара – ниво, което според анализаторите ще направи или наруши криптовалутния бик – през уикенда инвеститорите бяха уплашени. Имаше много известни търговци, които призоваваха за 6500 долара.

Но на 11-ия час, когато всички изглеждаха изгубени, се намесиха бикове. От понеделник водещата криптовалута се възстанови с около 10% до 8 600 долара. Ето какво казват анализаторите зад този ход и може би по-важното е какво може да последва за биткойните.

Биткойн

Какво стимулира биткойн?

Според Джош Лим, ръководител на търговска стратегия в Galaxy Digital, това скорошно възстановяване може да бъде частично приписано на съобщения, направени в Devcon, видна индустриална конференция, която се фокусира върху развитието на Ethereum.

В коментар на Bloomberg, Лим отбеляза, че актуализациите относно итерацията на Ethereum’s Serenity – нова версия на Ethereum, планирана да популяризира масовото приемане поради решения за мащабиране – и разкриването на нови приложения в блокчейна вероятно е предоставило на биковете причини да купуват.

Лим също така твърди, че фундаментално търсенето на биткойн е „[започнало] да се увеличава на пазара“. Той твърди, че нарастващото ниво на интерес към криптовалутата „излизаща от развиващите се пазарни икономики“ се дължи на „вълнения в други части на света“.

Джо ДиПаскуале, главен изпълнителен директор на компанията за хедж фондове за криптовалути BitBull Capital, имаше малко по-различен подход. Говорейки с индустриална публикация CoinDesk в Интервю в Youtube, той предложи, че обнадеждаващи коментари от Bitwise Asset Management по отношение на приложението му за биткойн ETF имат бикове.

Както бе съобщено от Blockonomi по-рано, ръководителят на научните изследвания на Bitwise Мат Хуган заяви, че фирмата му е „по-близка от всякога“, за да гарантира, че биткойн ETF преминава през ръкавицата на SEC на САЩ.

Подкрепяйки своята теза, Hougan погледна силното развитие в попечителството на криптовалути, ликвидността на пазара и регулирането на класовете активи. (Оттогава приложението на ETF на Bitwise е отказано от SEC, която твърди, че пазарът на биткойни все още може да бъде податлив на манипулация.)

В опит да допълнително рационализира скока на цените на Биткойн, DiPasquale разгледа неотдавнашното решение на Федералния резерв, засягащо Биткойн. Във вторник председателят на Фед Джером Пауъл разкри, че организацията ще възобнови нарастването на баланса си.

Докато Пауъл отбеляза, че това не е количествено облекчаване – парична политика, която според някои е ключова причина, поради която биткойнът има значение – мнозина в общността на биткойните казват, че това последно решение само подчертава дезинфлационния, несуверенния и децентрализирания характер на криптовалутата..

Пазарът все още е силен

Въпреки че биковете на Биткойн си поеха дъх, оставяйки BTC на 8 500 долара, има редица анализи, които казват, че криптовалутата скоро може да възобнови своя кръстоносен поход по-високо.

Миналата седмица Bloomberg съобщи, че ключов технически индикатор наскоро издаде „покупка“ за биткойн. Глобалният индикатор за сила на GTI, „мярка за движение нагоре и надолу на последователни цени на затваряне“, всъщност проблясва възходящ сигнал за първи път, откакто Bitcoin достигна дъно от 3 150 долара в средата на декември.

Като се има предвид историческата важност на този показател, неотдавнашното спазване на покупката може да е знак, че многомесечната корекция на Биткойн от $ 14 000 най-накрая е достигнала дъното.

Индикатор за биткойн мига за първи път от $ 3 150 $ отдолу 2

Отделно, показателят на социалния обем на Santiment бе отбелязан от Santiment, че „продължава [ти] своя тих спад след достигане на скорошно дъно от две години“. Всъщност BitInfo наскоро отбеляза, че използването на хаштага „Bitcoin“ е спаднало до тригодишно дъно, след като достигна своя връх по-рано тази година по време на псевдо-бика през май / юни.

Докато мнозина виждат това като знак, че биткойнът ще спадне още повече, дори повече от 40% от годишния връх от 14 000 долара, Santiment твърди, че това може да се тълкува като бичи. Фирмата пише, че в исторически план „ниският социален обем е предхождал големи възходи на цените и бикове, а високият социален обем е [доста] надежден най-добър показател“.

# Биткойн $ BTCСоциалният обем на страната продължава да се успокоява, след като достигна най-новото си двугодишно дъно. Исторически ниският социален обем е предхождал големи възходи на цените и бикове, а високият социален обем е бил доста надежден като основен показател. https://t.co/4kl8hsb9Pk pic.twitter.com/z84qpJpk79

– Сантимент (@santimentfeed) 8 октомври 2019 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me