Крипто трябва да расте: Професор Корнел в отговор на противоречия

Крипто

През изминалите ден-два членовете на крипто общността бяха по-разгневени от обикновено, търсейки две отделни събития, които ги накараха да се усъмнят колко зряло е всъщност това пространство.

Всъщност, в чуруликане, което стана криптовирусно, водещ коментатор в бранша, който преподава в училището Ivy League Cornell University, написа в Twitter, че индустрията има „остра нужда от възрастни в стаята“, като изглежда, че повечето от тях работещи в това пространство (или поне тези с глас) са само деца.

Крипто в „Страшна нужда от възрастни“

В туит, публикуван в понеделник сутринта, Емин Гюн Сирер – турско-американски компютърен учен, професор в Cornell и главен изпълнителен директор на blockchain upstart Ava Labs – каза в популярен туит че „тази зона“, по отношение на блокчейн пространството, „има остра нужда от възрастни в стаята“.

Вчера видяхме "селфи на погребение," където безсрамният организатор се опитваше да използва смъртта на Кобе, за да изпомпва монета.

Днес статия за въздействието на коронавируса върху крипто конференциите от всички неща.

Тази зона има остра нужда от възрастни в стаята.

– Емин Гюн Сирер (@ el33th4xor) 27 януари 2020 г.

Четенето на този ред може да обърка читателите на Blockonomi. Какво се случи, за да разгневи Sirer?

Е, две неща:

Първо, смъртта на Кобе Брайънт. В неделя бе разкрито, че легендарният играч на Лос Анджелис Лейкърс и семеен мъж, който също е носител на Оскар за късометражен филм, е загинал заедно с редица други при хеликоптерна катастрофа в предградие извън Града на ангелите. Брайънт умира заедно с една от четирите си дъщери.

Тъй като Брайънт беше до голяма степен обичан по целия свят заради приноса си към обществото, уменията си на корта и цялостната си работна етика и персона, всеки и всички бързо изказаха своите съболезнования във всеки социален обект, който намериха. Twitter беше едно такова място.

Крипто ръководители като Джъстин Сън, главен изпълнителен директор на Tron, бяха сред онези, които говореха за злощастното отминаване на Брайънт. Сън, заедно с компанията си, публикува туитове като този, който се вижда по-долу, като споменава имената на Брайънт и Трон в тандем, тъй като баскетболистът беше основен лектор на водещата конференция на проекта миналата година.

Кобе, беше страхотно, че те срещнах в niTROn 2019. Mtg, ти беше една от най-големите чести в живота ми & привилегия, завинаги ще си спомням за нас на сцената, обсъждащи бъдещето на блокчейн. Ще имаме минута мълчание във ваша чест по време на niTROn 2020. R.I.P. pic.twitter.com/oMqU9ZpkKh

– Джъстин Сън (@justinsuntron) 26 януари 2020 г.

Макар да изглеждаше направено без недобро намерение, Сирер заклейми това като „събитие за селфи на погребение“, където „безсрамният организатор се опитваше да използва смъртта на Кобе, за да изпомпва монета“.

И вторият случай на незрялост, за който се позова Sirer, беше неотдавнашен брой статии, свързани с криптовалутата, в които се споменава коронавирусът, завъртайки този биологичен терор – който досега е заразил близо 5000 и е убил над 100 – в потенциален катализатор за растеж в биткойните пазар.

Sirer конкретно цитира една статия, която (на шега?) Предполага, че вирусът може да бъде добър за конференции за криптовалути.

Имаше и публикувана скорошна статия към колоната Alphaville на Financial Times, в която писател сатирира склонността на този бранш да върти определени събития като начин за раздвижване на биткойн или подобни технологии:

Да. Коронавирусът се разпространява чрез размяната на МРЪСНИ ПЪТИ ПЪТНИ банкноти на FIAT. Така че не бъдете манекен, защитете се и се обърнете към крипто само за цифрови технологии. Никакви торги там.

Дали е нещо от интернет културата?

Отстранен от мнение: Вярвам, че склонността на индустрията да се включва в мемове и да действа по начини, които могат да бъдат ирационални, е страничен продукт от факта, че криптовалутата по своята същност е цифрова.

За разлика от други отрасли, които включват личен контакт, компаниите могат да се въртят и да се правят пари в крипто пространството, без хората да използват истинските си имена, да се срещат или да действат по начин, който може да се счита за зрял.

Да, онлайн присъствието и широко разпространената анонимност на криптовалутната общност не оправдават определени поведения, но биха обяснили много.

Независимо от нюансите на тази привидна незрялост, има признаци, че има по-опитни компании и бизнесмени, които задълбават в криптовалутите и блокчейн пространствата. Някои от тези в този списък включват Fidelity Investments, Microsoft, Starbucks и ING – всички от които наскоро се впуснаха в тази индустрия по забележителен начин.

Да не говорим, че има нарастващо ниво на регулиране, което може да помогне за премахване на всяко бизнес поведение в криптовалутната индустрия, което някои могат да счетат за съмнително или нечувствително.