След като Bitcoin стартира миналата седмица, Ethereum (ETH) доведе най-добрите монети в печалбите през уикенда

Поверителност на Ethereum

Ether, дигиталният газ на мрежата Ethereum, имаше силен уикенд, тъй като цената на криптовалутата се повиши с повече от 13% между петък и неделя.

В този период ETH временно скочи от $ 162 на $ 185. Възходящият тренд се запази и през това време, тъй като монетата влезе в понеделник и се движеше около 180 долара.

Инерцията носи краткотрайна възвръщаемост на инвестициите на етера (ROI) още по-навътре; втората по големина крипто по пазарна капитализация сега нараства с 26 процента на седмица, с 32 процента на месец и с 20 процента през последните три месеца.

Поверителност на Ethereum

ETH все още е с 54% по-ниска от цената си преди година, докато от 2016 г. е нараснала с повече от 1700%.

Разбира се, страховете остават в пространството, че криптоикономическият мечи пазар, който започна да хапе миналата година, има още по-голяма издръжливост. Но става все по-трудно да се твърди, че страницата не се е обърнала по-дълго, че най-добрите монети като етер поддържат положителна краткосрочна възвръщаемост на инвестициите.

Останалите 10 топ криптовалути също се справят добре с навлизането в новата седмица. Биткойн (BTC) влезе в понеделник, като все още се задържа над ценовата точка от 5 200 долара, докато Bitcoin Cash (BCH) леко се сви, но запази позицията си над 300 долара. Няколко други популярни криптовалути като litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) и ADA на Cardano претърпяха леко свиване на цените.

Поддържането на тези нива идва след като криптовалутите, водени от биткойни, се увеличиха миналата седмица, след като крипто генезисът скочи от $ 4,100 до над $ 5000 за един ден.

Този скок, предизвикан от няколко координирани поръчки за хиляди биткойни всяка, силно повиши оптимизма и осведомеността около криптовалутите, което от своя страна изглежда породи рефлексивна динамика, която доведе до допълнително натискане в космоса.

Остава да видим дали тази рефлексивност ще актуализира следващия продължителен пазар на крипто бикове или ще се разпръсне, след като набере някакъв първоначален импулс. Но през последните 90 дни не е имало много пръски за топ монети като биткойн и етер, така че случаят с бикове непрекъснато се изгражда.

Ethereum позиционира добре в DeFi Rat Race

Много проекти се стремят да улеснят и оптимизират децентрализираното финансиране или DeFi. Проекти като Bitcoin, Ethereum, Cardano и Tezos са само няколко примера за изявени претенденти, излезли на арената.

И все пак, когато става въпрос за равносметка на текущото направление, Ethereum спечели значителен старт рано в живота на криптоикономиката, тъй като в момента платформата е в основата на девет от 10-те най-децентрализирани финансови проекта за DeFi Pulse уеб сайт за проследяване.

Настоящото класиране на DeFi. Изображение чрез DeFi Pulse

Етер на стойност над 400 милиона долара е включен сред първите три от тези проекти, а именно играта Maker and Compound за крипто кредитиране и все по-популярната децентрализирана борса Uniswap. Предложеното решение за мащабиране на втория слой на Биткойн, Lightning Network, понастоящем се нарежда на четвърто място с повече от 5,6 милиона долара биткойн, заключени в своите платежни канали.

Със сигурност бъдещето на DeFi далеч не е уредено и през цялото време пристигат нови проекти като Cosmos и Polkadot. Но проектите, базирани на Ethereum, със сигурност улавят деня, докато нещата са все още рано, и тази динамика може да предвещава добро за ETH в следващия криптопазарен цикъл, съответно.

Поглед към бъдещето

След успешното въвеждане на своя ъпгрейд в Константинопол по-рано тази година, блокчейнът Ethereum е настроен за следващото ъпгрейд в Истанбул, който може да види ASIC-устойчивия модел на консенсус ProgPoW да стартира.

По-нататък е надстройката на Serenity “ETH 2.0”, при която Ethereum ще внедри три решения за мащабиране в Sharding, Plasma и Casper. Екипите на ETH 2.0 вече работят добре, като се занимават с залагане в Ethereum.

48 от нашите валидатори на ETH2.0, показващи последните си гласове в реално време в нашия @prylabs Prysm testnet! Подпомага към @ terenc3t за графиката и се вълнува, че има повече визуални изображения, които демонстрират силата на правилото за избор на вилица ETH2 #Ethereum pic.twitter.com/ltd7lRmcQF

– Раул Джордан (@raulitojordan) 8 април 2019 г.

Междувременно най-големият въпрос в общността на блокчейна ще се съсредоточи върху това колко време ще отнеме Serenity да бъде активирано. В момента това е отворен въпрос – но не винаги ще бъде един.