Преглед на AVG VPN: Не е най-добрият доставчик, бавни скорости и ще споделя вашите дневници

Преглед на AVG VPN

Нашите VPN отзиви са тук, за да ви помогнат да вземете информирано решение, преди да се обвържете с доставчик на услуги. Преглеждаме всички най-добри доставчици на VPN, за да разберем кой има по-доброто предложение. Ако сте на пазара за онлайн защита, тогава имаме изчерпателен списък с доставчици на VPN. Ние измерваме всички наши рецензии, използвайки ключовите показатели за ценообразуване, производителност, сигурност, поверителност, поддръжка и функции.

В този преглед ще разгледаме AVG Secure VPN. Като се има предвид, че в миналото използвахме антивирус без AVG с отличен резултат, очаквахме големи неща от AVG с пускането на този софтуер. Прочетете, за да видите как AVG измерва конкуренцията.

Преглед на AVG VPN

Посетете AVG VPN

AVG VPN

Преди появата на Microsoft Security Essentials, антивирусът AVG беше най-популярният безплатен софтуер за сигурност в интернет. Всички са използвали AVG безплатно в ранните дни на интернет и това е все още днес.

Тъй като търсенето на своите антивирусни продукти изостава от другите лидери в индустрията, изглежда, че управленският екип на AVG възнамерява да диверсифицира стратегията си в други свързани продукти за сигурност.

В резултат на това стартираме AVG VPN, продукт, предназначен да защити вашите онлайн дейности.

Трябва да кажем, че бяхме развълнувани да опитаме този софтуер, но след инсталирането на клиента и прегледа на функциите бяхме малко разочаровани. След анализ на представянето, нещата не изглеждаха добре за AVG.

Нека разопаковаме AVG Secure VPN и да го прегледаме парче по парче.

Цени на AVG Secure VPN

Започваме с ценообразуването. Въпреки че AVG безплатният антивирус не струва нито цент за изтегляне, инсталиране и използване – AVG Secure VPN го различно животно. Компанията таксува за този продукт и те не се страхуват да пуснат солидна цена на продукта си. Може би компанията смята, че тяхната репутация на пазара им позволява да влязат на ниво премия.

AVG възприема различна ценова структура за другите VPN доставчици. AVG предлага всички функции на своята VPN на своите клиенти, независимо от абонамента, който те изберат. На VPN няма месечна или тримесечна опция, като са налични само годишни планове. AVG ви предлага модел за отстъпка, ако решите да изберете 2-годишен или 3-годишен абонамент за услугата.

Вашите месечни разходи за софтуера се равняват на $ 6,66 на месец, ако изберете годишния план, а AVG отстъпва ставката до $ 6,11 на месец за 3-годишния план. Харесва ни фактът, че те предлагат VPN на безплатен 30-дневен пробен период, а покупката ви е подкрепена с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ценообразуване

Радвахме се също така, че безплатният пробен период ни помоли за липса на лична информация; щракваме върху бутона за изтегляне и изпълняваме файла, за да стартираме програмата. След изтичане на пробния период AVG анулира вашата услуга, ако не вземете абонамент.

Внимавайте с консумацията на данни, докато използвате безплатната версия. AVG постави 10GB ограничение за вашите изтегляния за безплатния пробен период и ние си представяме, че много потребители ще го изгорят през първия ден. Ако надвишите лимита, вече не отговаряте на условията за гаранция за връщане на парите при покупката на софтуера.

AVG отменя и вашата гаранция за връщане на парите, ако влезете в интернет повече от 100 пъти с помощта на VPN. Открихме, че това е подла маркетингова тактика, тъй като повечето други доставчици на VPN не споменават тези видове ограничения в своите правила за възстановяване на средства „без въпроси“.

Ценообразуването за AVG Secure VPN е както следва;

 • 3-годишни 6,11 щатски долара на месец.
 • 2-годишни 6,24 щатски долара на месец.
 • 1-годишни 6,66 щатски долара на месец.

Също така е важно да се отбележи, че AVG таксува предварително цялата абонаментна такса. Като се има предвид, че ценообразуването е по-високо от много други първокласни VPN, като Nord VPN или Private Internet Access, това поставя AVG на крак от самото начало. Надяваме се, че ефективността на този продукт оправдава цената.

Начини на плащане

Изглежда, че от момента, в който се ангажирате да закупите AVG Secure VPN, там всичко започва да се обърква. След като ни изведе до страницата за плащане, установихме, че AVG предлага плащане само за техния софтуер с кредитна карта или PayPal. Сега, макар че това ни подхожда, ние си представяме, че международните клиенти биха искали да видят алтернативни опции за плащане като WorldPay, AliPay или Cryptocurrency.

Също така, когато се свързахме с един от нашите приятели в Африка, те казаха, че имат възможност да плащат само с кредитна карта, а PayPal не е налице.

Начини на плащане

Бихме искали да видим включването на повече разплащателни системи, тъй като това ни дава увереност във факта, че има търсене на продукта на развиващите се пазари, което означава, че техните сървъри трябва да имат глобален отпечатък, а услугата работи добре по целия свят.

Плащанията с криптовалута не са достъпни чрез AVG, което е жалко – особено след като смятаме, че този метод на плащане е любим сред хората, които приемат онлайн сигурността сериозно.

Политика за възстановяване на средства за AVG Secure VPN

Повечето доставчици на VPN предлагат безплатна пробна версия на своя софтуер или ви издават гаранция за връщане на парите при покупката ви. AVG реши да направи и двете.

При условие, че спазвате правилата за възстановяване на сумата (по-малко от 10 GB или изтегляния и по-малко от 100 сесии за влизане), тогава имате право на възстановяване на всеки етап от 30-дневния гаранционен период.

Установихме, че процесът на възстановяване на суми е безболезнен и всичко, което трябваше да направим, беше да изпратим имейл до бюрото за поддръжка с нашето искане за възстановяване.

Компанията не ни изпрати чрез задържане на клиенти и те извършиха възстановяването на средства същия ден. Парите се връщат по сметката на кредитната ни карта в рамките на 8 работни дни след получаване на разписката за възстановяване.

Със седалище в Чешката република – A Data Safe Haven

„14-Eyes“ е съвместно усилие между САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и континентална Европа. Проектът има за цел да изследва всички интернет данни. Ако изберете доставчик на VPN в рамките на юрисдикцията на 14-Eyes, тогава рискувате правителството да се възползва от вашата употреба на данни и историята на сърфиране.

В този случай използването на VPN, пребиваваща в юрисдикцията на 14-Eyes, е загуба на време – това противоречи на това, за което използвате VPN на първо място. Следователно, ако искате да останете сигурни и анонимни в онлайн дейностите си, трябва да изберете доставчик на VPN, който да е извън зоркия поглед на 14-Eyes.

За щастие, AVG Secure VPN има седалище в Чешката република, далеч от юрисдикцията на 14-очи. Това местоположение дава на ръководството на AVG правото да откаже да си сътрудничи с правителствени призовки за регистрационни файлове на потребителите на компанията.

Политика за поверителност и събиране на данни

AVG Secure VPN твърдят, че имат политика „без регистрация“. Това твърдение означава, че те не записват това, което правите онлайн с техния VPN продукт. Тази политика е ключов критерий за VPN и много потребители се доверяват на доставчика си на услуги да запази дейността си частна и защитена.

AVG обаче споменава, че ако получат сигнали за злоупотреба, ще разследват иска. Компанията също така твърди, че не позволяват на своите клиенти да използват VPN услугата за споделяне или разпространение на пиратско съдържание. Тази клауза е доста стандартна за курса, но не виждаме този тип език в условията на много други VPN доставчици.

Това, което привлече вниманието ни, беше, когато прочетохме политиката за поверителност на всички продукти на AVG, включително услугата VPN.

Оказва се, че AVG събира значително количество данни за своите потребители и ги съхранява в техните сървъри. Имейл адреси, телефонни номера, номера на SIM карти, данни за местоположение и вашия I.P. адрес са няколко примера за данните на акаунта, достъпни от AVG, които могат да ви идентифицират онлайн.

AVG заявяват, че те също имат право да споделят вашите данни със заинтересовани трети страни и това включва предаване на дневниците на вашите сесии на органите на реда, ако те призоват компанията.

Не можем да приемем тези условия на услуга и ни се струва ужасяващо, че AVG ще популяризира техния продукт, без да информира ясно клиентите си за тези условия. По същество, компанията предлага много малко защита и те ще ви закачат да изсъхнете, ако 14-Eyes поискат да бъде така.

AVG е част от Avast Group, със седалище в Амстердам. Техният висш мениджмънт се състои от граждани на САЩ и ние не виждаме причина те да избягват исканията на 14-Eyes.

Потребителски интерфейс

Радваме се да използваме приложения с изчистени интерфейси – няма нищо по-лошо от това да отворите приложение на претрупано табло; Ето защо оценяваме приложения с изчистен интерфейс. Казаното обаче, че AVG Secure VPN има чист c-панел, би било подценяване.

Таблото AVG Secure VPN има много малко функции. Единствените налични данни на главния екран са местоположението на вашия сървър и състоянието на връзката. Обадете ни се придирчиви – но бихме искали да видим и други функции като настоящия ни I.P. адрес и скорост на връзката.

AVG интерфейс

Като се има предвид естеството на основния екран, ние сме изненадани да видим, че той отнема толкова много място, когато отворим клиента на работния плот. Главният екран ви дава достъп до списъка със сървърни местоположения, като щракнете върху бутона „промяна на местоположението“, който отваря списъка със сървъри в отделен прозорец.

Насладихме се на външния вид на сървърните списъци, тъй като AVG има всички свои местоположения, изброени по континенти, което улеснява избора на вашето идеално местоположение на сървъра. Бихме предпочели, ако софтуерът ни позволяваше да запазваме любимите си сървърни местоположения.

Щракването върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл ви отвежда до менюто с настройки. Тези настройки са много основни, с опции за автоматично стартиране, както и опция за включване на защитата на Wi-Fi. Не намерихме никакви конфигурируеми настройки, които дават на VPN много нестандартно усещане и бихме искали да видим по-персонализирани конфигурации за софтуера.

Връзка и скорост

AVG заявяват, че скоростите на връзката за тяхната VPN са се подобрили значително, тъй като те разширяват сървърната си мрежа. Когато се свързваме с локални американски сървъри, имахме скорости между 45 и 50-Mbps, което е повече от достатъчно за поточно предаване и бързо изтегляне.

Свързването към сървърите на САЩ от Великобритания беше малко по-бавно, но въпреки това предлагаше задоволителни скорости от 40 Mbps. Колкото повече навлизаме в континентална Европа, толкова по-ниски са тестовете за скорост. За щастие скоростта на връзка до Австралия беше по-бърза от повечето конкуренти, като средните скорости достигнаха 30 Mbps.

Установихме, че качванията не са толкова последователни, колкото изтеглянията, но това е равно на курса с повечето доставчици на VPN. Бавното качване обаче може да възпре хората, които са чести потребители на P2P услуги.

Въпреки че скоростта беше отлична, установихме, че латентността е неприемливо висока. Дори когато се свързвахме със сървъри в същия град, в който е и нашето географско местоположение, намерихме време за пинг за измерване при 16 ms, което е ужасно представяне.

Тези проблеми със закъснението означават, че много геймъри ще имат проблеми с играта на живо и може да поискат да обмислят друга VPN услуга. Нашето проучване на други VPN показва средно време на латентност от 2 ms за локални връзки, което прави AVG един от най-лошите доставчици.

Функции на AVG VPN

Сигурност и криптиране

Що се отнася до оценката на сигурността и криптирането на AVG Secure VPN, ние също открихме, че липсва в някои отдели. Защитата на Wi-Fi предлага адекватни контрамерки за избягване на публични хакове в отворени Wi-Fi места, но потребителите със загриженост за поверителността може да поискат да разгледат друг софтуер, ако често използват отворени мрежи.

И клиентът за Windows, и приложението за Android тествахме, използваме протокол OpenVPN, без опция за превключване към други протоколи в настройките. Открихме това за разочароващо, тъй като AVG не споменава това в своите материали за продажби и трябваше да използваме чата за поддръжка, за да открием този факт.

Криптирането използва индустриалния стандартен 256-битов модел, който е ниво на криптиране от военен клас, предлагащо най-високо ниво на сигурност за потребителите. Най-големият ни проблем с AVG Secure VPN е, че те не предоставят превключвател за интернет убийство със софтуера.

Ако връзката ви се провали, програмата ще изложи истинския ви I.P. адрес – това е неприемлива функция, която да оставите извън пакета, особено когато смятаме, че цената на абонамента е в премиум сегмента на пазара.

Нашите тестове за DNS течове не ни създадоха проблеми и с удоволствие установихме, че връзката остана стабилна през по-голямата част от нашата сесия, без никакви падания.

Netflix е блокиран за повечето местоположения

Едно от любимите приложения на VPN е фактът, че той може да заобикаля geoblocks, които ви пречат да гледате определено съдържание онлайн. Чрез маршрутизиране на връзката ви чрез VPN, можете да се свържете с услуги като американската версия на Netflix.

Въпреки че повечето доставчици на VPN имат специални Netflix сървъри за стрийминг, ясно е, че AVG не смята, че тази функция си струва да се добави към услугата си. Когато се опитахме да гледаме американската версия на Netflix, установихме, че повече от половината от сървърните местоположения, които опитахме, не получиха достъп до сайта.

В крайна сметка установихме връзка, използвайки услугите на Северна Америка, но техните специални сървъри за стрийминг се оказаха безполезни при нашето тестване.

Ограничени локации за торенти и P2P

Изтеглянето на Torrent файлове също е една от най-често цитираните причини за използване на VPN услуга. Отново AVG не достига в този отдел. Тествахме Torrenting на техните специализирани P2P сървъри и установихме, че резултатите са по-малко впечатляващи.

В момента AVG позволява Torrenting чрез следните специални сървъри.

 • Лондон.
 • Париж.
 • Прага.
 • Франкфурт.
 • Амстердам.
 • Бразилия.
 • Сиатъл.
 • Маями.
 • Ню Йорк.

Въпреки това, докато клиентът на Windows изброява Бразилия като активен P2P сървър, откриваме, че той не се показва в приложението за Android като валидно P2P местоположение.

Ограниченият избор може да изключи тези потребители на P2P, които разчитат на по-бързо време за качване. За щастие AVG не ограничава честотната лента до тези сървъри, така че нямате ограничения за размера на файла или ограниченията за потреблението на честотна лента на сесията.

Удобно за потребителя приложение

Изтеглихме приложението Android за нашия смартфон, за да тестваме мобилната функционалност на програмата. Като забележка, приложението е достъпно и за всички устройства с iOS. Подобно на десктоп клиента, приложението има 30-дневен пробен период със същите условия като десктоп клиента.

След изтеглянето и инсталирането на приложението отворихме интерфейса, за да намерим изчистен, лесен за употреба контролен панел – с почти никакви функции. Подобно на настолния клиент, мобилното приложение е изключително оскъдно по отношение на функции и функционалност.

Приложението автоматично избира сървъра, който предлага най-добрите скорости, а оптимизираният сървър може да варира в зависимост от местоположението ви. Този тип функционалност е подобна на тази, която виждаме с други VPN приложения, така че няма какво да ни вълнува.

Приложение AVG VPN

Чрез щракване върху бутона „промяна на местоположението“ получавате достъп до списъка със сървъри и можете да направите своя избор ръчно. Също така имате възможност да изберете специални сървъри в мобилното приложение. Като цяло приложението е удобно за потребителя, но смятаме, че това е така, защото е толкова безлично, че няма какво да се включи в контролния панел.

Придвижването в настройките е лесно, но отново няма опция за персонализиране на конфигурацията на настройките ви.

Местоположения на AVG Secure VPN Server

AVG може да рекламира обширна сървърна мрежа, но когато разгледаме какво се предлага, това разказва друга история. Има ограничени местоположения на сървъри, особено извън Съединените щати, с AVG хостинг сървъри в 29 града в 21 държави.

Седем от местоположенията се намират в САЩ, със сървъри в Ню Йорк, Чикаго, Маями, Далас, Солт Лейк Сити, Сан Франциско и Сиатъл. Монреал и Торонто разполагат с канадските сървъри на компанията.

Европа има следващата най-обширна концентрация на сървъри, с местоположения в Лондон, Франкфурт, Мадрид, Хелзинки, Париж, Милано, Стокхолм, Амстердам, Русия, Варшава и Чехия.

Международните местоположения включват Йоханесбург в Южна Африка, Австралия, Токио и Сингапур, заедно със сървъри в Турция. Южна Америка има местоположения на сървъри в Мексико Сити и Сао Паоло, Бразилия.

Списъкът не е впечатляващ и установихме, че скоростите извън САЩ, Канада и Европа са относително слаби в сравнение с други доставчици на VPN.

Поддръжка на клиенти

AVG не дава впечатление за обслужването на клиенти от нашия опит с компанията. Уебсайтът има ограничена информация за техните продукти, а поддръжката по имейл отне 48 часа, за да се свърже с нас с проста заявка.

Почти всеки друг доставчик на VPN предлага чат на живо и когато имаме проблеми, това е първото място, на което отиваме за поддръжка. AVG не предоставя тази услуга – което е много разочароващо.

Други доставчици на VPN

Някои други доставчици, които сме обхващали преди в Blockonomi, са както следва:

 • CyberGhost
 • Avast Secureline
 • NordVPN
 • ExpressVPN

Опаковане – Присъдата

Ако търсите да закупите надценена VPN, която може или не може да проследява вашите движения в интернет, тогава AVG е идеалният продукт за вас. Ако обаче имате сериозни притеснения относно поверителността си, играете или обичате да изтегляте и качвате P2P, тогава AVG е лош избор.

Отчитайки цената на този софтуер и функционалността – AVG оставя много да се желае от предлагането му. Въпреки че основната функционалност на VPN е адекватна, разходите не са големи и смятаме, че би било по-добре да отидете с друг доставчик на VPN, като ExpressVPN или NordVPN.

Като пренебрегваме накратко плюсовете и минусите на този софтуер, откриваме;

Професионалисти

 • Удобен, изчистен потребителски интерфейс.
 • Американските и британските сървъри предлагат прилични скорости на поточно предаване.
 • 30-дневен пробен период.
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Минуси

 • Измамни условия за възстановяване.
 • Минимални функции и без конфигурируеми настройки.
 • Ограничена производителност и местоположения на сървъра.
 • Правила за сенчести данни и регистриране.
 • Средни нива на поддръжка на клиенти.
 • Лошо ценообразуване за това, което се предлага.

Тази VPN вероятно е дъното на цевта. Наследството зад AVG се надявахме на този продукт. След като прекараме няколко дни, използвайки VPN обаче, откриваме, че му липсват няколко забележителни функции, производителността не е нещо, за което си заслужава да се крещи, а политиката им за поверителност / не-регистрация е много лоша.

Долния ред? Потърсете друг продукт.

Посетете AVG VPN

AVG VPN

src = “~ images \ avg-vpn-review-not-the-best-provider-slow-speeds-will-share-your-logs.gif”

alt = “Преглед на AVG VPN”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 6.4

Лесно използване

8,0 / 10

Репутация

7,0 / 10

Цена

6,0 / 10

Сигурност

5.0 / 10

Скорост

6,0 / 10

Професионалисти

 • Удобен, изчистен потребителски интерфейс
 • Американските и британските сървъри предлагат прилични скорости на поточно предаване
 • 30-дневен пробен период
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Минуси

 • Измамни условия за възстановяване
 • Минимални функции и без конфигурируеми настройки
 • Ограничена производителност и местоположения на сървъра
 • Правила за сенчести данни и регистриране
 • Лошо ценообразуване за оферта

Посетете {"@context":"http: \ / \ / schema.org \ /","@Тип":"Продукт","име":"AVG VPN","изображение":"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 06 \ /avg-vpn-review.gif","описание":"Нашите VPN отзиви са тук, за да ви помогнат да вземете информирано решение, преди да се обвържете с доставчик на услуги. Преглеждаме всички най-добри доставчици на VPN, за да разберем кой има по-доброто предложение. Ако сте на пазара за онлайн защита, тогава имаме изчерпателен списък с доставчици на VPN. Ние измерваме всички…","оферти": {"@Тип":"Оферта","цена":"0,00","ценаВалута":"$","продавач": {"@Тип":"Личност","име":"Оливър Дейл"}},"преглед": {"@Тип":"Преглед","reviewRating": {"@Тип":"Рейтинг","bestRating":"10","най-лоша оценка":"0","ratingValue":"6.40"},"име":"AVG VPN","reviewBody":"Нашите VPN отзиви са тук, за да ви помогнат да вземете информирано решение, преди да се обвържете с доставчик на услуги. Преглеждаме всички най-добри доставчици на VPN, за да разберем кой има по-доброто предложение. Ако сте на пазара за онлайн защита, тогава имаме изчерпателен списък с доставчици на VPN. Ние измерваме всички наши рецензии, като използваме ключовите показатели за ценообразуване, производителност, сигурност, поверителност, поддръжка и функции. \ R \ n \ r \ nВ този преглед ще разгледаме AVG Secure VPN. Като се има предвид, че в миналото използвахме антивирус без AVG с отличен резултат, очаквахме големи неща от AVG с пускането на този софтуер. Прочетете, за да видите как AVG измерва конкуренцията. \ R \ n \ r \ n \ r \ n Посетете AVG VPN \ r \ n \ r \ n AVG VPN \ r \ n Преди появата на Microsoft Security Essentials, антивирус AVG беше най-популярният безплатен софтуер за сигурност в интернет. Всички са използвали AVG безплатно в ранните дни на интернет и това е все още днес. \ R \ n \ r \ nТъй като търсенето на неговите антивирусни продукти изостава от останалите лидери в индустрията, изглежда, че мениджърският екип на AVG е насочен към диверсифициране на стратегията им в други свързани продукти за сигурност. \ r \ n \ r \ n В резултат на това стартираме AVG VPN, продукт, предназначен да защитава вашите онлайн дейности. \ r \ n \ r \ nТрябва да кажем, че бяхме развълнувани да опитаме този софтуер, но след като инсталирахме клиента и прегледахме функциите, бяхме малко разочаровани. След анализ на производителността нещата не изглеждаха добре за AVG. \ R \ n \ r \ nАйде да разопаковаме AVG Secure VPN и да го прегледаме парче по парче. \ R \ n AVG Secure VPN Ценообразуване \ r \ n Започваме с ценообразуването. Въпреки че AVG безплатният антивирус не струва нито цент за изтегляне, инсталиране и използване на AVG Secure VPN, това е различно животно. Компанията таксува за този продукт и те не се страхуват да пуснат солидна цена на продукта си. Може би компанията смята, че тяхната репутация на пазара им позволява да влязат на ниво премия. \ R \ n \ r \ nAVG възприема различна ценова структура от другите VPN доставчици. AVG предлага всички функции на своята VPN на своите клиенти, независимо от абонамента, който те изберат. На VPN няма месечна или тримесечна опция, като са налични само годишни планове. AVG ви предлага модел за отстъпка, ако решите да изберете 2-годишен или 3-годишен абонамент за услугата. \ R \ n \ r \ nВашите месечни разходи за софтуера се равняват на 6,66 $ на месец, ако изберете годишния план, и AVG отстъпва лихвения процент до $ 6.11 на месец за 3-годишния план. Харесва ни фактът, че те предлагат VPN на безплатен 30-дневен пробен период, а покупката ви е подкрепена с 30-дневна гаранция за връщане на парите. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nНас също ни хареса че безплатният пробен период ни поиска никаква лична информация; щракваме върху бутона за изтегляне и изпълняваме файла, за да стартираме програмата. След изтичане на пробния период AVG анулира вашата услуга, ако не вземете абонамент. \ R \ n \ r \ nВнимавайте с консумацията на данни, докато използвате безплатната версия. AVG постави 10GB ограничение за вашите изтегляния за безплатния пробен период и ние си представяме, че много потребители ще го изгорят през първия ден. Ако надвишите лимита, вече не отговаряте на условията за гаранция за връщане на парите при покупката на софтуера. \ R \ n \ r \ nAVG също отменя вашата гаранция за връщане на парите, ако влезете в интернет повече от 100 пъти с помощта на VPN. Открихме, че това е подла маркетингова тактика, тъй като повечето други доставчици на VPN не споменават тези видове ограничения в своите \"няма въпроси \" политики за възстановяване на суми. \ r \ n \ r \ nЦенообразуването за AVG Secure VPN е както следва; \ r \ n \ r \ n \ t3-години 6,11 щатски долара на месец. \ r \ n \ t2-годишни 6,24 щатски долара на месец. \ r \ n \ t1-годишни 6,66 щатски долара на месец. \ r \ n \ r \ nВажно е също така да се отбележи, че AVG таксува предварително цялата абонаментна такса. Като се има предвид, че ценообразуването е по-високо от много други първокласни VPN, като Nord VPN или Private Internet Access, това поставя AVG на крак от самото начало. Надяваме се, че производителността на този продукт оправдава цената. \ R \ nОпции за плащане \ r \ n Изглежда, че от момента, в който се ангажирате да закупите AVG Secure VPN, там всичко започва да се обърква. След като ни изведе до страницата за плащане, установихме, че AVG предлага плащане само за техния софтуер с кредитна карта или PayPal. Сега, макар че това ни устройва, ние си представяме, че международните клиенти биха искали да видят алтернативни опции за плащане като WorldPay, AliPay или Cryptocurrency. \ R \ n \ r \ n Също така, когато се свързахме с един от нашите приятели в Африка, те казаха, че имахме възможност да платим с кредитна карта и PayPal не беше на разположение. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nИскаме да видим включването на повече платежни системи, тъй като ни дава увереност в факт, че има търсене на продукта в развиващите се пазари, което означава, че техните сървъри трябва да имат глобален отпечатък и услугата работи добре по целия свят. \ r \ n \ r \ n Плащанията с криптовалута не са достъпни чрез AVG, което е жалко – особено след като смятаме, че този начин на плащане е любим сред хората, които се отнасят сериозно към онлайн сигурността. \ r \ nAVG Правила за възстановяване на сигурни VPN \ r \ n Повечето доставчици на VPN предлагат безплатна пробна версия на техния софтуер или ви издават пари – гаранция за връщане с покупката ви. AVG реши да направи и двете. \ R \ n \ r \ nПри условие, че спазвате правилата за възстановяване на сумата ((по-малко от 10 GB или изтегляния и по-малко от 100 сесийни влизания)), след това отговаряте на условията за възстановяване на средства на всеки етап от 30-дневен гаранционен период. \ R \ n \ r \ nНамерихме, че процесът на възстановяване е безболезнен и всичко, което трябваше да направим, беше да изпратим имейл на бюрото за поддръжка с искането ни за възстановяване. \ R \ n \ r \ nКомпанията не изпрати ни чрез задържане на клиенти и те извършиха възстановяването на средства същия ден. Парите се връщат по сметката ни на кредитна карта след 8 работни дни след получаване на разписката за възстановяване. \ R \ nСедалище в Чешката република \ u2013 A Safe Safe Haven \ r \ nThe \"14-очи, \" е съвместно усилие между САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и континентална Европа. Проектът има за цел да изследва всички интернет данни. Ако изберете доставчик на VPN в рамките на юрисдикцията на 14-Eyes, тогава рискувате правителството да се възползва от използването на вашите данни и историята на сърфиране. \ R \ n \ r \ n В този случай, като използвате VPN, пребиваващ в Юрисдикцията 14-Eyes е загуба на време \ u2013, тя противоречи на това, за което използвате VPN, на първо място. Следователно, ако искате да останете сигурни и анонимни във вашите онлайн дейности, трябва да изберете доставчик на VPN, който да стои далеч от зоркия поглед на 14-Eyes. \ R \ n \ r \ n За щастие, AVG Secure VPN има седалището си в Чешката република, далеч от юрисдикцията на 14-очи. Това местоположение дава на ръководството на AVG правото да откаже да си сътрудничи с правителствени призовки за регистрационни файлове за данни на потребителите на компанията. \ R \ nПолитика за поверителност и събиране на данни \ r \ n AVG Secure VPN твърдят, че имат \"не-дневници \" политика. Това твърдение означава, че те не записват това, което правите онлайн с техния VPN продукт. Тази политика е ключов критерий за VPN и много потребители се доверяват на своя доставчик на услуги да запази дейността им частна и защитена. \ R \ n \ r \ nВъпреки това AVG споменава, че ако получат сигнали за злоупотреба, те ще разследват иска. . Компанията също така твърди, че не позволяват на своите клиенти да използват VPN услугата за споделяне или разпространение на пиратско съдържание. Тази клауза е доста стандартна за курса, но не виждаме този тип език в условията на много други доставчици на VPN. \ R \ n \ r \ nКаквото привлече вниманието ни, когато прочетохме политиката за поверителност за всички продукти на AVG, включително VPN услугата. \ r \ n \ r \ n Оказва се, че AVG събира значително количество данни за своите потребители и ги съхранява в техните сървъри. Имейл адреси, телефонни номера, номера на SIM карти, данни за местоположение и вашия I.P. адрес са няколко примера за данните на акаунта, достъпни от AVG, които могат да ви идентифицират онлайн. \ r \ n \ r \ nAVG заявява, че те също имат право да споделят вашите данни със заинтересовани трети страни, и това включва предаване на вашата сесия регистрира в правоприлагащите органи, ако призове компанията. \ r \ n \ r \ nНе можем да приемем тези условия на услуга и ни се струва ужасяващо, че AVG ще рекламира техния продукт, без да информира ясно клиентите си за тези условия. По същество се предлага много малко защита от компанията и те ще ви закачат да изсъхнете, ако 14-Eyes поискат да е така. \ R \ n \ r \ nAVG е част от Avast Group, със седалище в Амстердам. Техният висш мениджмънт се състои от граждани на САЩ и ние не виждаме причина да избягват заявки от 14-Eyes. \ R \ nUser-Interface \ r \ nНаслаждаваме се на използването на приложения с изчистени интерфейси \ u2013 няма нищо по-лошо от отварянето приложение към претрупано табло; затова ценим приложенията с изчистени интерфейси. Казаното обаче, че AVG Secure VPN има чист c-панел, би било подценяване. \ R \ n \ r \ n Тирето на AVG Secure VPN има много малко функции. Единствените налични данни на главния екран са местоположението на вашия сървър и състоянието на връзката. Обадете ни се придирчиви \ u2013, но бихме искали да видим и други функции като настоящия ни I.P. адрес и скорост на връзката. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Като се има предвид естеството на основния екран, ние сме изненадани да видим, че той отнема толкова много място, когато отворим клиента на работния плот. Главният екран ви дава достъп до списъка с местоположения на сървъра, като щракнете върху \"промяна на местоположението \" бутон, който отваря списъка със сървъри в отделен прозорец. \ r \ n \ r \ n Наслаждавахме се на външния вид на сървърните списъци, тъй като AVG има всичките си местоположения, изброени по континенти, което улеснява избора на вашето идеално местоположение на сървъра . Бихме предпочели, ако софтуерът ни позволяваше да запазваме любимите си сървърни местоположения. \ R \ n \ r \ n Щракването върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл ви отвежда до менюто с настройки. Тези настройки са много основни, с опции за автоматично стартиране, както и опция за включване на защитата на Wi-Fi. Не намерихме никакви конфигурируеми настройки, които дават на VPN много нестандартно усещане и бихме искали да видим по-персонализируеми конфигурации за софтуера. \ R \ n Свързване и скорост \ r \ nAVG посочват, че скоростите на връзка за тяхната VPN се подобриха значително, тъй като разширяват сървърната си мрежа. Когато се свързвахме с локални американски сървъри, имахме скорости между 45 и 50 Mbps, което е повече от достатъчно за стрийминг и бързи времена за изтегляне. \ R \ n \ r \ n Свързването към сървърите на САЩ от Великобритания беше малко по-бавно, но все пак предлага задоволителни скорости от 40 Mbps. Колкото повече навлизаме в континентална Европа, толкова по-ниски са тестовете за скорост. За щастие скоростите на връзката към Австралия бяха по-бързи от повечето конкуренти, като средните скорости достигнаха 30 Mbps. \ R \ n \ r \ n Установихме, че качванията не са толкова последователни като изтеглянията, но това е равно на курса с повечето доставчици на VPN . Бавното качване обаче може да възпре хората, които са чести потребители на P2P услуги. \ R \ n \ r \ nДокато скоростта беше отлична, установихме, че латентността е неприемливо висока. Дори когато се свързваме със сървъри в същия град като нашето географско местоположение, намерихме време за пинг за измерване при 16 ms, което е ужасна производителност. \ R \ n \ r \ n Тези проблеми със закъснението означават, че много геймъри ще имат проблеми с играта на живо и може да искате да помислите за друга VPN услуга. Нашето проучване на други VPN показва средно време на латентност от 2 ms за локални връзки, което прави AVG един от най-лошите доставчици. \ R \ n \ r \ n \ r \ nСигурност и шифроване \ r \ nКогато става въпрос за оценка на сигурността и криптиране на AVG Secure VPN, ние също открихме, че липсва в някои отдели. Защитата на Wi-Fi предлага адекватни контрамерки за избягване на публични хакове в отворени Wi-Fi места, но потребителите със загриженост за поверителността може да поискат да разгледат друг софтуер, ако често използват отворени мрежи. \ R \ n \ r \ n И клиентът на Windows и Приложението за Android, което тествахме, използва протокол OpenVPN, без опция за превключване към други протоколи в настройките. Открихме това за разочароващо, тъй като AVG не споменава това в своите материали за продажби и трябваше да използваме чата за поддръжка, за да открием този факт. \ R \ n \ r \ nКриптирането използва стандартния за индустрията 256-битов модел, който е ниво на криптиране от военен клас, предлагащо най-високо ниво на сигурност за потребителите. Най-големият ни проблем с AVG Secure VPN е, че те не предоставят превключвател за интернет убийство със софтуера. \ R \ n \ r \ nАко връзката ви се провали, тогава програмата ще изложи истинския ви I.P. адрес \ u2013 това е неприемлива функция, която да оставим извън пакета, особено когато смятаме, че цената на абонамента е в премиум сегмента на пазара. \ r \ n \ r \ nНашите тестове за изтичане на DNS не ни дадоха проблеми и ние се радваме за да установим, че връзката остава стабилна през по-голямата част от нашата сесия, без никакви падания. \ r \ nNetflix е блокиран за повечето местоположения \ r \ nЕдно от любимите приложения на VPN е фактът, че той може да заобикаля geoblocks, които ви пречат да гледате определени съдържание онлайн. Чрез маршрутизиране на връзката ви чрез VPN можете да се свържете с услуги като американската версия на Netflix. \ R \ n \ r \ n Докато повечето доставчици на VPN имат специални Netflix сървъри за стрийминг, ясно е, че AVG не смята, че тази функция си струва да се добави към неговото обслужване. Когато се опитахме да гледаме американската версия на Netflix, установихме, че повече от половината местоположения на сървъри, които опитахме, не получиха достъп до сайта. \ R \ n \ r \ nВ крайна сметка установихме връзка, използвайки услугите на Северна Америка, но техните специални сървъри за стрийминг се оказаха безполезни при нашето тестване. \ r \ n Ограничено торентиране и P2P местоположения \ r \ n Изтеглянето на торент файлове също е една от най-често цитираните причини за използване на VPN услуга. Отново AVG не достига в този отдел. Тествахме Torrenting на техните специализирани P2P сървъри и установихме, че резултатите са по-малко впечатляващи. \ R \ n \ r \ nВ момента AVG позволява Torrenting през следните специализирани сървъри. \ R \ n \ r \ n \ tLondon. \ R \ n \ tПариж. \ r \ n \ tПрага. \ r \ n \ tФранкфурт. \ r \ n \ tАмстердам. \ r \ n \ tБразилия. \ r \ n \ tСиатъл. \ r \ n \ tМиами. \ r \ n \ tНю Йорк. \ r \ n \ r \ n Въпреки това, докато клиентът на Windows изброява Бразилия като активен P2P сървър, откриваме, че той не се показва в приложението за Android като валидно P2P местоположение. \ r \ n \ r \ nОграниченият избор може да изключи тези потребители на P2P, които разчитат на по-бързо време за качване. За щастие AVG не ограничава честотната лента до тези сървъри, така че нямате ограничения за размера на файла или ограничения за потреблението на честотна лента на сесията. \ R \ nПолезно за потребителя приложение \ r \ n Изтеглихме приложението Android за нашия смартфон, за да тестваме мобилната функционалност на програмата. Като забележка, приложението е достъпно и за всички устройства с iOS. Подобно на десктоп клиента, приложението има 30-дневен пробен период със същите условия като десктоп клиента. \ R \ n \ r \ nСлед изтеглянето и инсталирането на приложението отворихме интерфейса, за да намерим чист потребител -удобен контролен панел \ u2013 с почти никакви функции. Подобно на настолния клиент, мобилното приложение е изключително оскъдно по отношение на функции и функционалност. \ R \ n \ r \ nПриложението автоматично избира сървъра, който предлага най-добрите скорости, а оптимизираният сървър може да варира в зависимост от местоположението ви. Този тип функционалност е подобна на тази, която виждаме с други VPN приложения, така че няма какво да ни вълнува. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Чрез щракване върху \"промяна на местоположението \" бутон, получавате достъп до списъка със сървъри и можете да направите своя избор ръчно. Също така имате възможност да изберете специални сървъри в мобилното приложение. Като цяло приложението е удобно за потребителя, но ние смятаме, че това е така, тъй като е толкова безлично, че няма какво да се включи в контролния панел. \ R \ n \ r \ n Навигирането на настройките е лесно, но отново няма опция за да персонализирате конфигурацията на настройките си. \ r \ nAVG Сигурни местоположения на VPN сървъри \ r \ nAVG може да рекламира обширна сървърна мрежа, но когато разгледаме какво се предлага, това разказва друга история. Има ограничени местоположения на сървъри, особено извън Съединените щати, с AVG хостинг сървъри в 29 града в 21 държави. \ R \ n \ r \ nСедем от местоположенията се намират в САЩ, със сървъри в Ню Йорк, Чикаго, Маями, Далас, Солт Лейк Сити, Сан Франциско и Сиатъл. Монреал и Торонто разполагат с канадските сървъри на компанията. \ R \ n \ r \ n Европа има следващата най-обширна концентрация на сървъри, с местоположения в Лондон, Франкфурт, Мадрид, Хелзинки, Париж, Милано, Стокхолм, Амстердам, Русия, Варшава и Чешката република. \ r \ n \ r \ nМеждународните местоположения включват Йоханесбург в Южна Африка, Австралия, Токио и Сингапур, заедно със сървъри в Турция. Южна Америка има местоположения на сървъри в Мексико Сити и Сао Паоло, Бразилия. \ R \ n \ r \ nСписъкът не е впечатляващ и установихме, че скоростите извън САЩ, Канада и Европа са относително слаби в сравнение с други VPN доставчици. \ r \ nПоддръжка на клиенти \ r \ nAVG не дава впечатление за обслужването на клиенти от нашия опит с компанията. Уебсайтът има ограничена информация за техните продукти, а поддръжката по имейл отне 48 часа, за да се върне при нас с проста заявка. \ R \ n \ r \ nПочти всеки друг доставчик на VPN предлага чат на живо и когато имаме проблеми, това е първото място, към което отиваме за подкрепа. AVG не предоставя тази услуга \ u2013 което е много разочароващо. \ R \ nДруги доставчици на VPN \ r \ nНякои други доставчици, които сме обхванали преди в Blockonomi, са както следва: \ r \ n \ r \ n \ tCyberGhost \ r \ n \ tAvast Secureline \ r \ n \ tNordVPN \ r \ n \ tExpressVPN \ r \ n \ r \ n Опаковане \ u2013 Присъдата \ r \ nАко искате да закупите надценена VPN, която може или не може да проследява вашите движения по интернет, тогава AVG е идеалният продукт за вас. Ако обаче имате сериозни притеснения относно поверителността си, вие сте геймър или обичате да изтегляте и качвате P2P, тогава AVG е лош избор. \ R \ n \ r \ nС оглед на цената на този софтуер и функционалността \ u2013 AVG оставя много да се желае от своята оферта. Въпреки че основната функционалност на VPN е адекватна, разходите не са големи и смятаме, че би било по-добре да отидете с друг доставчик на VPN, като ExpressVPN или NordVPN. \ R \ n \ r \ n Като вземете кратък преглед на плюсовете и минуси на този софтуер, намираме; \ r \ n \ r \ nPros \ r \ n \ r \ n \ tУдобен, изчистен потребителски интерфейс. \ r \ n \ tU.S. и сървърите в Обединеното кралство предлагат прилични скорости на поточно предаване. \ r \ n \ t30-дневен пробен период. \ r \ n \ t30-дневна гаранция за връщане на парите. \ r \ n \ r \ nCons \ r \ n \ r \ n \ tДецептивно възстановяване условия. \ r \ n \ t Минимални функции и без конфигурируеми настройки. \ r \ n \ t Ограничена производителност и местоположения на сървъра. \ r \ n \ tПолитики за сенчести данни и регистрация. \ r \ n \ tСредни нива на поддръжка на клиенти. \ r \ n \ tНедобри цени за предлаганото. \ r \ n \ r \ nТози VPN вероятно е дъното на цевта. Наследството зад AVG се надявахме на този продукт. След като прекарахме няколко дни, използвайки VPN обаче, открихме, че му липсват няколко забележителни функции, производителността не е нещо, за което си заслужава да се крещи, а политиката им за поверителност \ / no-log е много лоша. \ R \ n \ r \ n долна линия? Потърсете друг продукт. \ R \ nПосетете AVG VPN","автор": {"@Тип":"Личност","име":"Оливър Дейл"},"дата Публикувано":"2019-10-27"}}